2017.10.08.
U20: mélyről visszahozott meccs és győzelem

A Vasas SC 0-2-ről, hosszabbításban verte meg a Villach csapatát az osztrák bajnokságban.

Erste Bank Young Stars League, 9. forduló:

Vasas SC–Villach SV 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0) – hosszabbítás után
Gólszerzők
: Bukor R. (57.), Csiki (58.), Székely-Mádai (65.), illetve Friedrich (14.), Müller (32.)

Fotó: Vasas Attila

Egy hét után játszott ismét bajnokit a Vasas, már-már szokatlan, hogy ilyen sok idő eltelt két tétmérkőzés között. A Villach a másik csoport negyedik helyén állt a forduló előtt, stabil csapat.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, pontosabban az első két negyedben nem sikerült megfelelően befejezni a támadásokat, az osztrákok viszont kétszer is betaláltak, ezzel a harmadik harmad előtt 2-0-s előnyre tettek szert.

Sőt, egészen az 57. percig nyeregben érezhették magukat, akkor viszont következett az óriási fordítás első pillanata, nem is akárkitől. Bukor Rajmund lőtt gólt, csapatunk válogatott játékosa nemrég az Egyesült Államokban próbálta ki magát, most újra Vasas-színekben láthatjuk. Gólja remek visszatérésnek számított.

És nem volt vége, ugyanis Csiki Attila egy perccel később kiegyenlített! A maradék két percben már nem esett gól, jöhetett a hosszabbítás, amelynek 5. percében Székely-Mádai Gergő talált be, így megnyerte az őrült mérkőzést a Vasas csapata.

Ladányi Balázs vezetőedző:

„Nehéz ügy, mert végig domináltunk, uraltuk a játékot, ez a kapura lövések számán is meglátszott. Az elején megzavart a Villach minket egy góllal, és aztán rátettek még egy lapáttal egy emberelőnyből – ez volt egyébként az egyetlen előnyük. Dicséret illeti a srácokat, hogy, ha nehezen is álltunk fel a vasárnapi ebédlőasztaltól, azért mégis felálltunk és a végén odatettük magunkat. Ráadásul az utolsó percben emberhátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni. Pozitívum, hogy így meg tudtuk nyerni a meccset.”

Az Erste Bank Young Stars League B csoportjának állása:

1. MAC 30 pont (11 meccs)
2. Fehérvár AV 19 21 pont (9 meccs)
3. Znojmo 21 pont (7 meccs)
4. Vasas SC 17 pont (9 meccs)
5. Debrecen 16 pont (9 meccs)
6. UTE 15 pont (11 meccs)
7. Győr 6 pont (10 meccs)
8. Hokiklub Budapest 0 pont (8 meccs)

D.S.