2017.10.07.
Ijedtség, majd győzelem

Izgalmas mérkőzést nyert meg a VasasPlaket az OB I második fordulójában.

E.ON OB I, 2. forduló:

VasasPlaket–Debreceni VSE 7-6 (1-2, 1-1, 2-1, 3-2)
Komjádi-uszoda, vezette
: Székely, dr. Marosvári

Vasas: Jónás – Bencz, Burián 2, Bóbis, Babay 3, Takács 1, Simon H. Csere: Miklós L. 1, Sélley-Rauscher, Hőna, Marnitz G., Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László

DVSE: Lévai – Kállay 2, Durik, Vidovic 1, Szőke, Obradovic, Macsi P. 1. Csere: Smitula 1, Fejős, Somlai, Süveges 1, Boros, Zsilák. Vezetőedző: Komlósi Péter

Gól/emberelőny: 1/6, illetve 1/5
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: Obradovic (32.)
Kiállítva brutalitásért: Vidovic (32.)

Fotó: Vasas Attila

A VasasPlaket az UVSE elleni 10-10-es döntetlen, a DVSE a BVSC elleni hazai, 12-8-as vereség után várta a szombat esti mérkőzést, a szebb pillanatok reményében. Meg is látszott a csapatok első negyedbeli játékán, hogy rögvest a második fordulóban nagy a tét: két csalódást keltő eredménnyel kezdeni a szezont még akkor is kellemetlen, ha aztán még van lehetőség javítani a helyzeten.

Debreceni góllal indult a mérkőzés, ezt Babay Árpád egyenlítette ki, ezután kemény védekezés jellemezte a játékot, amit hagytak is a játékvezetők. Az utolsó percig, amikor Burián Gergely kiállítása után Macsi Patrik használta ki a fórt, 1-2.

A második szakasz is elég rosszul kezdődött a VasasPlaket számára, ugyanis nem sikerült a támadásokat befejezni, Babay Árpád kétszer is a blokkba lőtt, Steinmetz Ádámot sem sikerült tisztán megjátszani, ellenben Smitula Gergely a másik oldalon betalált, hogy aztán Bencz Rolf lövését védje emberelőnyben Lévai Márton (1-3).

Időt kért 3:13-mal a nagyszünet előtt Földi László, muszáj volt valamit kitalálni, hogy a nagyszünetre valamelyest nyugodtabban menjen a csapat. Ha nagy nehezen is, egy megúszást követően Burián közelebb hozta a csapatot (2-3), egygólos hátrányban volt csapatunk a félidőben.

Egy emberelőnyös tűzijáték után lett aztán 3-3, Takács Bálint kotorta be a kapufára, majd onnan a vonal mögé a labdát, új meccs kezdődött tehát. Süveges Máté távoli góllal hűtötte a kedélyeket (3-4), majd Babay talált be centerből, izgalmas volt a mérkőzés.

Kiváló védekezéssel hatástalanított aztán a Vasas egy debreceni emberelőnyt a negyed végén, kár, hogy Burián lövése aztán mellészállt. Alig 31másodperccel a vége előtt Földi mester időt kért, Miklós Levente fejezte be az akciót, de a kapufa megmentette a Debrecent.

A záró nyolc perc elején Babay 5 méteresből lőtt góljával először vezetett a Vasas, de Stefan Vidovic azonnal válaszolt (5-5). Burián Gergő távoli átlövése jelentette az első „tökös” megmozdulást a mérkőzésen, gól is lett belőle, átfordulni látszott az összkép, már a Vasas diktálta a tempót. Miklós Levente gólja bizonyította ezt, 5:43-mal a vége előtt kettővel vezettünk (7-5).

Kállay Márk gólja után izgalmas percek következtek, többször is egalizálhatott volna a Debrecen, az utolsó percben emberelőnybe is kerültek, de Jónás György kétszer is remekül hárított, így a Vasas 7-6-ra megnyerte a mérkőzést.

Következik október 12-én a Kaposvár elleni tévés mérkőzés.

Földi László vezetőedző:

„Nagyon nehéz egy góllal megnyerni egy mérkőzést, de nagyon jó érzés. Ez a ma meccs is azt bizonyította, hogy ez a mezőny borzasztóan kiegyenlített, de nemcsak a középmezőny, hanem azok is képesek lehetnek meglepni a másikat, akik esetleg a középmezőny után jönnek. Szerdán mi is megfáztunk a Margitszigeten… Ezek a mérkőzések a nézők számára a legjobbak, a csapatok számára viszont a legnehezebbek. Benne volt ma is a pakliban, hogy döntetlen lesz vagy a Debrecen nyeri meg a meccset, de szerencsére sikerült úgy alakítani a játékot, hogy végül a miénk lett a három pont.”

Babay Árpád a mérkőzés után:

„Nyerni jöttünk, és ez végül sikerült, nagyon büszke vagyok a csapatra. Nagy küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot ma is, nem először. nekünk ez az utunk, és ezt kell folytatni a jövőben is. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük ma a győzelmet, készülünk a Kaposvár elleni találkozóra.”

További eredmények:

Szolnoki Dózsa–UVSE 17-6 (4-1, 4-2, 5-3, 4-0)
BVSC-Zugló–Kaposvári VK 10-6 (3-1, 2-2, 4-1, 1-2)
FTC PQS Waterpolo–AVUS Szombathely 18-5 (4-1, 5-2, 4-1, 5-1)

A csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa 6 pont
2. BVSC 6 pont
3. VasasPlaket 4 pont
4. FTC 3 pont
5. UVSE 1 pont
6. Kaposvár 0 pont
7. Debrecen 0 pont

A másik csoportban:

ZF-Eger–Tatabánya 15-5 (3-1, 4-1, 4-1, 4-2)
A Híd-OSC Újbuda–Metalcom-Szentes 13-4 (5-0, 2-1, 2-1, 4-2)
Pannergy-Miskolci VLC–RacioNet-Honvéd 11-6 (2-1, 3-2, 3-1, 3-2)
PVSK-Mecsek Füszért–Contitech-Szeged 11-5 (2-1, 4-1, 3-2, 2-1)

D.S.