2017.09.22.
Elhalasztják a világbajnokságot

Szeptember utolsó napján kezdődött volna Mexikóvárosban a paraúszó világbajnokság, de az országot sújtó földrengés miatt elhalasztják az eseményt.

Szeptember 30. és október 6. között Mexikóváros adott volna otthont a paraúszó világbajnokságnak. Komoly világesemények kapcsán a legritkábban merül fel a "volna" kifejezés, de a természet ezúttal közbeszólt. A többszáz halálos áldozatot követelő mexikói földrengés olyan károkat és rendkívüli helyzetet eredményezett a közép-amerikai ország fővárosában, amely miatt nem volt esély arra, hogy a földkerekség legjobb paraúszói ott mérettessék meg magukat. A döntést szerdán jelentették be, és egyelőre még kérdéses, hogy mikor és hol tartják majd a világeseményt, legutolsó információink szerint az is felmerült, hogy marad a mexikói helyszín egy később időpontban.

A Vasas Sport Clubot paralimpiai ezüstérmesünk, Pap Bianka képviselte volna a vb-n, aki érthetően csalódottan nyilatkozott honlapunknak:
- Mindannyian összetörtünk, amikor elkezdtek érkezni a hírek Mexikóból. Egyelőre kevés információnk van arról, hogy egyáltalán megtartják-e később a világbajnokságot. Jövő hét közepén lesz egy megbeszélés a Szövetségben, talán akkor már lesznek konkrétumok. Hozzáteszem, mi még jól jártunk, hiszen volt, aki a csapatból már az USA-ban vagy Mexikóban tartózkodott. Én személy szerint azért is vagyok különösen szomorú, mert az edzések alapján még sosem voltam ilyen jó formában.