2017.09.13.
Jó első félidő az NB I-ben!

Nyolc év után visszatértünk az NB I-be, és egy félidőn keresztül remekül helyt is álltunk a bajnokaspiráns Ferencváros otthonában.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – VASAS SC 39-22 (17-12)
Elek Gyula Aréna, vezette: Felhő, Öcsi

Gólszerzőink: Herr Anita (6), Pados Mónika (4), Németh Mercédesz (3), Németh Nedda (3), Katona Liza (2), Hanusz Boglárka, Hárs Adél, Becséri Kitti, Agovic Vanesa

Herr Anitáé volt a történelmi újrakezdő gól, csapatunk huszonötöse rögtön az elején betalált a Ferencváros kapujába, amivel még 1-1 volt az eredmény. A Fradi ezután rákapcsolt, de szívós ellenfélnek bizonyultunk, Győri Barbara pedig remekül védett, így egy darabig sikerült állandósítani a kétgólos különbséget, és a félidőben is csak öt volt közte.

A második játékrészre aztán addig nem látott fokozatba kapcsolt Elek Gábor csapata, és percek alatt állva hagytak minket. Kovács Péter ekkor már elsősorban arra törekedett, hogy mindenki lehetőséget kapjon, gyakorlatilag a fél csapatunk most debütált a legfelsőbb osztályban. A vége 39-22 lett, az első félidei játék biztató volt, vasárnap az Elektromos-csarnokban az Érd ellen próbálhatjuk meg minél tovább szorosabbá tenni a meccset. Az sem ígérkezik könnyebb feladatnak…

Kovács Péter vezetőedző így értékelt honlapunknak: - A tizenhét gólos különbség azért sok, de nagyon tisztességesen álltak hozzá a meccshez a játékosaim, ízig-vérig motiváltak voltak, és sok olyan pozitívumot láttam, amire építeni tudunk majd. Nem újdonság, hogy a két csapat nincs egyensúlyban, a Fradi tele van magyar és külföldi válogatottakkal, de örülök neki, hogy megtiszteltek minket, és komolyan vették a meccset. Nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, de kicsit aránytalannak éreztem a kiállításokat, ami azért hozzájárult ahhoz, hogy ennyire szétnyíljon a végére a meccs. A második félidő elején nyilvánvalóvá vált, hogy elúszik a hajó, onnantól kezdve arra törekedtem, hogy mindenki átessen a tűzkeresztségen, hiszen sokaknak ez volt az első NB I-es meccse. Győri Barbara az első félidőben bravúrosan védett, támadásban pedig Herr Anitán kívül a Németh Mercédesz-Pados Mónika-Németh Nedda triót emelném ki, akik a góljaink nagy részét szerezték. Jön vasárnap az Érd, az sem lesz könnyebb, de úgy mégse küldhetem ki a csapatot, hogy arra törekedjünk, hogy csak tíznél többel ne kapjunk ki. Én e tekintetben sikerorientált és nem kudarckerülő edző vagyok.