2017.09.11.
Újratervezés: a Népligetben mutatkozunk be

A Ferencváros ellen játssza első idei tétmérkőzését a Vasas SC kézilabdacsapata kedden.

Az NB I-be nyolc év után visszajutó Vasas SC Győrben, a címvédő ellen mutatkozott volna be a bajnokságban szombaton, ám a BL-győztes együttes játékosainak tömeges megbetegedése miatt elmaradt az a bajnoki.

Hogy a kihívás ne legyen sokkal kisebb, a debütálás a tavalyi bajnoki ezüstérmes ellen történik meg, csapatunk igen kemény szezonkezdettel bír (merthogy vasárnap a legutóbbi bronzérmes Érd csapatát fogadjuk majd az Elektromos csarnokában, a Népfürdő utcában).

A Fradi 32-18-ra győzött első bajnokiján az Alba-Fehérvár ellen, és egyértelmű esélyese a keddi találkozónak is.

Kocsis Ágnes, a Vasas SC meghatározó játékosa korábban a zöld-fehéreknél töltött el szép éveket, a Népligetből igazolt Angyalföldre két éve, őt kérdeztük a meccsről, legelőször is arról, mennyire zavarta meg a csapatot a hétvégi halasztás:

„Meglepődtünk, hiszen készültünk a Győrre, de nem tudtunk mit tenni, rajtunk kívül álló okok miatt maradt el a mérkőzés. Túl sok különbség nincs a Győr és a Fradi elleni felkészülésben, videózunk majd, hogy a lehető legjobb ráhangolódjunk az ellenfél játékára. Több mint másfél hónapja kezdtük a felkészülést, szóval érthető, hogy már alig várjuk, hogy elkezdődjön a bajnokság” – fogalmazott.

„Nem könnyű a szezon eleje, de megvan a pozitívuma is, hiszen, ha letudjuk a legerősebb ellenfelekkel szembeni meccseket, nyugodtabban tudunk koncentrálni arra, hogy elérjük a célunkat, hogy minél jobb helyen végezzünk a bajnokságban. A Fradi ellen is az lesz a cél, hogy kiadjuk magunkból a maximumot, hogy ha lejövünk a pályáról, elmondhassuk magunkról, hogy mindent megtettünk” – tette hozzá védőjátékosunk, akinél persze érdeklődtünk, mennyire különleges volt csapata ellen pályára lépni.

„Meghatározó időszakot töltöttem a Ferencvárosnál, hiszen ott kezdtem a játékot és tíz évig voltam a klubnál. De most már ellenfélként érkezem oda, a Vasas sikeréért szeretnék tenni. Biztos fura lesz visszatérni a Népligetbe, de várom. Még nem jártam a megújult arénában, kíváncsi leszek rá” – mondta Kocsis Ágnes, aki azt is elárulta, még nem foglalkoznak az Érd elleni bajnokival, csak a közvetlenül előttük álló feladattal.

A keddi, Ferencváros elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik az Elek Gyula Arénában. A Vasas szurkolói számára fontos hír, hogy a csarnokot kizárólag a Kőbányai út és az Oázis Kertészet felől lehet megközelíteni a vendégdrukkereknek, máshol nem tudnak majd bejutni a mérkőzésre csapatunk szimpatizánsai.

D.S.