2017.09.10.
U20: sima győzelem Debrecenben

Eddig hibátlan az osztrák bajnokságban Ladányi Balázs csapata.

EBYSL, B csoport, U20, 2. forduló:

Debreceni Hokiklub–Vasas SC 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Gólszerzők:
Czakó B. (20.), Czakó (21.), Szlama (34.), Serfőző (48.)

Az UTE elleni 4-2-es sikert követően ezúttal az a Debrecen volt juniorcsapatunk ellenfele az Erste Bank Young Stars League-ben, amellyel az elmúlt szezonban több szoros meccset is vívott.

Most a 20. percben sikerült megtörni először a jeget, pontosabban az ellenfelet, amikor Czakó Barna talált a kapuba. Ugyanő ismételt, már a második harmad legelején, azaz a lehető legjobbkor lőtte mindkét gólját.

Pazar formában van egyébként Barna, hiszen az Újpestnek is két gólt lőtt, valamint adott egy gólpasszt is az első körben. Debrecenben az assziszt a harmadik gólnál jött össze, akkor Szlama Dániel (a képen) fejezte be az akciót, 3-0. Eldőlni látszott ekkor a meccs, uralta a Vasas a játékot, aminek a zárószakaszban is meglett az eredménye.

A fiatal Serfőző Milán is betalált, miközben Garbacz Máté mind a 21 lövést hatástalanította a kapuban. Megvan tehát a második siker, a program viszont sűrű, kedden már a Magyar Kupában kell bizonyítani a Vasas Jégcentrumban, a Fehérvári Titánok ellen.

Ladányi Balázs vezetőedző összességében elégedett volt a látottakkal:

„Mondhatom azt, hogy 20 perc jó játék elég volt a mai győzelemhez. Az azonban világos, hogy a célunk az, hogy a koncentráció és a fegyelem 60 percig kitartson. Az eredmény nem tükrözi, de azért voltak melegebb pillanatok: hol a kapusunk avatkozott közbe jól, hol a védők segítettek, lényegében kikapartuk magunknak a szerencsét is. Annak nagyon örülök, hogy a mai meccsre felhozott két ifjúsági korú játékosunk jól játszott, helytállt, hozzátette a magáét, ez pozitívum, és jó jel a következő időszakra. Tudjuk, hogy vannak még tartalékaink, akikre lehet számítani. A keddi kupameccsen azt várom, hogy egy magasabb szintű hokit játszunk, alkalmazkodunk egy másik szinthez, és megpróbáljuk megnehezíteni egy erősebb, felnőtt csapat helyzetét. Hogy ez helyzetekben, jó passzjátékban, jó védőjátékban vagy esetleg gólban, gólokban mutatkozik meg, még nem tudjuk. A kupaindulással az a célunk, hogy felmérjük, hol tartunk, hiszen a keretünk döntő többségének az a célja, mint ahogyan nekünk is az a célunk velük, hogy a felnőtt bajnokságban szerepeljenek a közeli jövőben. Kíváncsian várjuk a kupasorozatot.”

Czakó Barna így összegzett a mérkőzést követően:

„A meccs elejét nem úgy kezdtük, ahogy elterveztük és ezért egy kicsit magunkra húztuk az ellenfelet,  sokszor Máténak és a szerencsének köszönhettük, hogy nem szereztek vezetést. Szerencsére a 2. harmadra sokkal jobban mentünk ki és igazából talán ezzel el is döntöttük a meccset, az egész harmad alatt kettőt lőttek kapura. Az utolsó harmad megint egy kicsit gyengébbre sikerült, de szerencsére ma ez is elég volt ahhoz, hogy kapott gól nélkül behúzzuk a győzelmet!”

U18-as csapatunk szombaton játszott bajnokit a Vasas Jégcentrumban, a Fehérvár AV19 ellen. Bár az elején nagyszerűen helytállt Horváth András együttese, többször is egyenlített, a végén a vendégek magabiztossá tették sikerüket.

U18, EBJL, 2. forduló

Vasas SC–Fehérvár AV19 5-10 (1-2, 2-4, 2-4)
Gólszerzők:
Faragó B. (10.), Faragó B. (23.), Tóth G. (26.), Tóth Z. (53.), Faragó B. (53.), illetve Kóger (1.), Komáromy (7.), Almási (23.), Almási (29.), Dézsi (33.), Komáromy (38.), Rétfalvi (43.), Komáromy (53.), Sabian (55.), Almási (56.)