2017.09.09.
Vereség a Fraditól

Kétszeri vezetés, két látványos gól sem volt elég a Vasasnak a pontszerzéshez az Üllői úton.

Ferencváros – Vasas 5-2 (1-1)
Groupama-aréna, 7000 néző.

Vezette: Bognár T. (Tóth II. V., Berettyán)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Pedroso – Gorriarán, Spirovski – Varga, Paintsil, Amadou - Böde.
Vezetőedző: Thomas Doll

Vasas: Kamenár – Burmeister, James, Ristevski – Szivacski, Vida, Berecz, Hangya – Kulcsár T. (Vergos, 63.), Gaál B., Remili (Vogyicska, 75.).
Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerző: Paintsil (32.), Varga R. 3 (62., 81., 93.), Priskin (84.), ill.: Kulcsár T. (14.), Gaál B. (60.)
Sárga  lap: Pedroso (43.) ill.: Risztevszki (52.), Hangya (55.), James (92.)
Kiállítva: Szivacski (72.)

Vendéglátóink kezdték lendületesebben a játékot, mindjárt az elején egy Böde fejesnél kellett nagyot alakítania Lubos Kamenárnak. Az első negyedóra végén mégis előnybe kerültünk. Risztevszki cselezett a jobboldalon, megpattanó beadását Kulcsár Tamás kapásból lőtte a ferencvárosi kapuba. Újabb tizenöt perc múlva gyors akció végén egyenlített ellenfelünk.


                                                           fotó: Vasas Attila

A második félidő is az első forgatókönyve alapján indult, hazai próbálkozásokat követően, Gaál Bálint gyönyörű távoli emeléssel szerezte meg ismét a vezetést. Sajnos nem sokáig örülhettünk, két perccel később egalizálta az eredményt a zöld-fehér együttes. A döntő momentum, tíz perccel később következett, amikor rövid időn belül másodszor mutatta fel a  játékvezető a sárga lapot Szivacski Donátnak. Emberhátrányba kerültünk, érezhető volt, hogy csak idő kérdése a Fradi újabb gólja. Ez nyolc perc eleteltével bekövetkezett, a maradék tízben pedig még kétszer mattolták védelmünket, így nagy gólarányú vereségbe szaladtunk bele.