2017.09.08.
Piros-kék hétvége

Labdarúgóink a Groupamában, jégen a fiatalok, kérdéses a győri kézilabdameccs.

SZOMBAT
12:40 – Jégkorong: Vasas SC–Fehérvár AV19 (Erste Bank Junior League, 2. forduló, Vasas Jégcentrum)
Matinémérkőzést vív U18-as csapatunk, de csak a kezdési időpont lesz kellemes, ugyanis egy kemény bajnoki vár Horváth András csapatára, a Fehérvár AV19 korosztályos együttesével.

Jól indult a Vasas SC szezonja, hiszen a Hokiklub Budapest ellen 9-4-re győztünk a Tüskecsarnokban, most a Jégcentrumban az első fordulóban a Miskolcon 4-2-re nyerni tudó fehérváriakkal szemben kell bizonyítani.

18:00 – Kézilabda: Győri Audi ETO KC–Vasas SC (Női kézilabda NB 1., 1. forduló, Győr, Audi Aréna)
2009. május 30-án, a PTE-PEAC 26-20-as idegenbeli legyőzésével búcsúzott a Vasas a női kézilabda NB I-től. A zárósiker nem sok vigaszt nyújtott Papp György együttese számára, hiszen így is az utolsó, 12. helyen zártuk a bajnokságot. Ez ma már történelem, ahogy a következő nyolc szűk esztendő is, amely után szombaton ismét a legfelsőbb osztályban lépünk pályára. Érdekesség, hogy a 2009-es csapatból maradt hírmondónk: jelenlegi kapusunk, Antóni Viktória az utolsó NB I-es meccsünkön is ott volt Pécsett, sőt be is állt a padról.
„Természetesen emlékszem arra a mérkőzésre, és jól is ment a védés, de ez nem nagyon vigasztalt akkor, hiszen szomorúak voltunk, hogy búcsúztunk az élvonaltól. Örülök, hogy most visszakerültünk a legjobbak közé, úgy érzem, az utánpótlásunk fejlődése miatt is nyílt erre lehetőség. Tehetséges játékosaink vannak, akikkel remélem, sikerül majd kivívnunk a bentmaradást” – mondta Viktória, kitérve rögtön a távlati célokra.

„Nagy kihívás lesz számunkra az egész szezon, és rögtön az első meccs is. Igyekszünk minél kevesebb, gólt kapni, hiszen a gólkülönbség számíthat majd a végelszámolásnál. Minden gólnak jelentősége lehet az erős csapatok ellen is. Nehéz lesz az első pár mérkőzés, de hát ez az NB I. Nem hiszem, hogy a többi bajnokin majd lazsálhatunk, mindegyik nagy erőpróba lesz. De nincs veszítenivalónk, szeretnénk felszabadultan játszani, és kihozni minden mérkőzésből a maximumot” – tette hozzá a Vasas SC kapusa.

A Győr már túlvan egy, a 4. fordulóból előrehozott bajnokin, egy hete a Debrecent imponáló magabiztossággal, 36-16-ra győzte le a címvédő, Eduarda Amorim és Görbicz Anita 6-6 góllal jelentkezett. Csapatunk egyébként augusztus közepén edzőmérkőzést vívott az ETO-val, akkor 38-13-ra nyertek a Bajnokok Ligája-győztes győriek.

Friss információ: A győri csapat játékosai csoportos ételmérgezés gyanújával kerültek kórházba, így jelen állás szerint a szombati mérkőzés elmarad.

18:00 – Labdarúgás: Ferencvárosi TC-Vasas FC, labdarúgó NB I, 8. forduló, Groupama Aréna)
A Groupama Arénában két tízpontos csapat találkozik, de több győzelmünknek köszönhetően egyelőre megelőzzük Thomas Doll együttesét a tabellán. Az utóbbi szezon mérlege nekünk kedvez az Üllői úton, összességében azonban van mit javítani.

Erről Hegyi Iván írt bővebben beharangozójában.

VASÁRNAP

12:15 – Jégkorong: Debreceni Hokiklub–Vasas SC (Erste Bank Young Stars League, 2. forduló, Debrecen)
Ladányi Balázs U20-as csapata az első körben 4-2-re verte az UTE-t, most egy kicsit nehezebb feladat vár rá, hiszen az első körben a Győrt 5-2-re legyőző Debrecen otthonában kell bizonyítani.

Szakvezetőnk ráadásul előzőleg dolgozott is a debreceni klubnál, így akár pikánsnak is gondolhatjuk az első olyan tétmérkőzést, ahol már vezetőedzőként segíti a Vasast. A szezon hamarosan felveszi a keményebb ritmust, hiszen a vasárnapi bajnoki után kedden már Magyar Kupa-mérkőzést vív a Vasas SC, a Jégcentrumban, akkor a Fehérvári Titánok ellen.