2017.09.04.
Mindent vittek!

Elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő a kajak-kenu országos bajnokságon Takács Tamara és Vad Ninetta

Bár kajak-kenuban az országos bajnokság általában az évi fő világverseny után kicsit árnyékba kerül, idén a Vasas friss világbajnok kajakoshölgyei, Takács Tamara és Vad Ninetta tettek róla, hogy ne így legyen. Nyugodtan fogalmazhatunk úgy is, hogy történelmivé tették a Szolnokon zajló viadalt.

Fábiánné Rozsnyói Katalin és Simon Miklós tanítványa együtt nyert aranyat párosban és négyesben 200, 500 és 1000 méteren.  A rövidtávú specialista Vad Ninetta ezt megtoldotta egy K1-200 méteres diadallal, tehát ő összesen hét elsőséget gyűjtött be. Takács Tamara pedig kilencet, hiszen ezen felül megnyerte a K1-500, 1000 és 5000 méteres távot is.

Még mielőtt elveszünk a matekban, összesítsük ezt a bámulatos eredménysort: a vasasos lányok ketten együtt tizenhat aranyat nyertek és valamennyi női számot elvitték az országos bajnokságon.

Örömkajakozás volt a javából, aztán ahogy haladtunk előre, egyre inkább jött meg az étvágyunk a futamok előtt, úgy voltunk vele, hogy most már akkor nyerjünk meg mindent. Az 500 páros úgymond kötelező feladat volt, de nagyon örülök, hogy 200-on Tamarát behúztam mindhárom számban, ráadásul még helyet sem kellett cserélnünk. Szinte tökéletes szezon volt, tökéletes zárással, nekem most jön nagyjából egy hónap pihenő, aztán folytatódhat a munka!” – mondta el Vad Ninetta

A kissé álmoskás hangú Takács Tamara pedig a következőket tette hozzá: „Egyelőre úgy érzem magam, mint akit megvertek, az ágyból sem bírtam kikelni ma reggel, de megcsináltuk! Ninettával elvittük az összes számot, ilyet korábban még senki nem csinált szerintem. Igazából nem így indultam neki, mert egy héttel a vb után nincs csúcsformában az ember, de szerettem volna pontokat szerezni a Vasasnak. Az pedig extra motivációt jelentett, hogy Kati néni annyi hét pihenőt ígért, ahány aranyat nyerek. Hát most kilenc hét jön, de azért ennyi időre nem fogom elfelejteni a kajakozást. Ninetta a 200-as tapasztalatával rengeteget segített, tényleg abszolút egymásra találtunk, kőkemény volt az 500 egyes is, nagyot meccseltünk Fazekas-Zur Krisztával, a végén az 5000 méterre pedig már a fáradtságtól remegő lábakkal mentem le a stéghez. El sem hiszem, hogy ilyen szezonom volt!.

A hölgyek csillogásához a maratoni világbajnokságra hangoló Solti László egy remek hajrával megnyert 5000 méteres elsőséggel járult hozzá.


Solti László a dobogó tetején (fotó: MKKSZ)

Szabó Dominik ugyanebben a számban 17. lett. A hölgyeknél a leghosszabb távon Giczy Zsófia egy negyedik hellyel, míg 1000 méteren egy hetedikkel járult hozzá a Vasas szerepléséhez, Bárdfalvi Márk pedig K1 500 és 1000 méteren is ötödik lett.