2017.07.16.
Balul sikerül rajt

Nem bírtunk a Diósgyőrrel az NB I nyitófordulójában.

Vasas-DVTK 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion
Vezette: Bognár T. (Kóbor, Király)

Vasas: Kamenár - Burmeister, Simunek, Risztevszki - Szivacski (Kulcsár T., 46.), Kleisz, Vida, Hangya - Murka, Pavlov (Ádám M., 75.), Remili (Vaskó, 46.).
Vezetőedző: Michael Oenning.

DVTK: Rados - Eperjesi, Karan, Tamás, Forgács (Oláh, 70.) - Vela, Busai, Villar, Óvári - Szarka (Tóth B., 88.), Ioannidis (Makrai, 55.).
Vezetőedző: Bódog Tamás.

Gólszerzők: (Vela 5., Szarka 73.)
Sárga lap: Risztevszki (36.), Kulcsár T. (67.), Vida (87.), ill.: Vela (38.), Villar (66.), Makrai (70.), Tóth B. (92.)

Hiába bíztunk benne, hogy a két nemzetközi tétmeccs a vasasos lábakban előnyt jelenthet a diósgyőriekkel szemben, az ötödik percben már a borsodiaknál volt az előny, Vela talált be a deütáló Kamenár kapujába. Új szerzeményünknek bőven volt dolga a folytatásban, hiszen a vendégek diktálták az iramot, Ioannidis fejesénél már szinte bent láttuk a labdát. A mieink az első félidőben pontrúgásokból tudtak néha apróbb veszélyhelyzetet teremteni az ellenfél kapuja előtt.


                                                                   fotó: Vasas Attila

Kulcsár Tamás beállításával kicsit erőre kaptunk a második játékrészben, de továbbra sem rólunk szólt a mérkőzés, ráadásul bő negyedórával a vége előtt Szarka bólintott a kapunkba, amivel végleg megpecsételte a sorsunkat. Egyelőre még várni kell az első pontokra a bajnokságban. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Oenning-mester is önkritikusan elismerte, hogy ma nem ment a csapatnak.