2017.06.11.
Alakul a csapat

A 2017/18-as idényre a Vasas Óbuda játékoskerete is megújul. Ez és az eddigiektől eltérő szervezeti keret biztosítéka lehet annak, hogy az utóbbi közel másfél évtized sikerszériája még sokáig folytatódni fog.

A bajnoki- és kupaezüstérmes együttesünkből távozott a négy külföldi játékos, Meredith Hardy, Elena Kountoura, Tess Rountree és Emily Sklar, rajtuk kívül Pekárik Eszternek és Szedmák Rékának is új csapata van már.

Az önálló kft.-ként, Jámbor János többségi tulajdonában működő  gazdasági társaság – mint azt Sarlós Márton ügyvezetőtől megtudtuk – jelen pillanatban nyolc játékossal kötött szerződést a következő idényre. Közülük Bodovics Hanna, Durst Anna, Kiss Gréta, Lévai Vivien, Németh Anett, Török Kata eddig is a Vasast erősítette, két új szerzeményünk pedig az MTK-ból érkező tizenkilenc esztendős center Papp Orsolya, valamint a bosnyák válogatott feladóátlója, Verica Simić. Június végéig zajlik a játékoskeret kialakítása, utána már csak nagyon indokolt esetben érkezhet játékos a Vasas Óbudához.

Kovács Gábor technikai-, valamint kommunikációs vezető, mindkét érkezőt megszólaltatta már:

Papp Orsolya várakozásokkal eltelve készül a Folyondár utcai  munkára: „Már tavaly is úgy volt, hogy ideigazolok, csak aztán máshogy alakult az életem. De már akkor volt egy olyan érzésem, hogy itt jó lenne nekem. Olyan, mintha valahol a lelkem mélyén mindig is vasasos akartam volna lenni. Szimpatikus volt a tavalyi együttes, az hogy mennyire összetartó, jó közösség alakult ki a szezon során. Ízig-vérig budapesti vagyok, ráadásul ide jelentkeztem egyetemre is, így kézenfekvő volt a választásom. Eddig csak ellenfélként tapasztalhattam meg Békéscsabán vagy a Folyondár utcában, milyen az, amikor igazán jó hangulat van egy-egy mérkőzésen. Várom már, hogy megismerjem a Vasas szurkolóit, remélem, hamar elfogadnak majd. Igyekezni fogok minden egyes alkalommal tudásom legjavát nyújtani."


Papp Orsolya

Verica Simić, a 189 centiméter magas röplabdázó hazája bajnok- és kupagyőztes csapatából, a Bajnokok Ligája résztvevő Bimal-Jedinstvo Brcko együttesétől szerződik Budapestre. Simić 17 éves kora óta tagja hazája nemzeti válogatottjának, amelyben stabil kezdőjátékos: „A mostani váltást fontos lépésnek gondolom a karrieremben. Budapest pedig Európa egyik leggyönyörűbb városa, amelynek gazdag történelme van. A Parlamentről sokat hallottam, tudtommal ez a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű épülete. És ott vannak a hidak, amik lélegzetelállítóak. Tudom, hogy a Vasas ezüstérmet nyert a tavalyi bajnokságban, és az egyik legjobb magyar csapat.
Alapvetően átló a posztom, így is gondolok magamra, azt szeretem jobban. Persze a szélen is megállom a helyem, nemrégiben a válogatottban ott is egész jól ment a játék. A szervámmal és a hátsó soros támadásaimmal alapvetően elégedett vagyok, de ezekben a játékelemekben is van még mit javulnom. Blokkolásban kell a legtöbbet fejlődnöm. Az előző szezonban sorozatban tizenegyedik alkalommal nyertük meg volt csapatommal a bajnokságot, a legutóbbi öt bajnoki címből én is kivettem a részem, így mondhatom, hogy ahhoz vagyok hozzászokva, hogy az idény végén bajnoki címet ünneplek. A következő évadban sem kívánom ennél lejjebb adni..."


Verica Simić