2017.05.17.
Mindent eldöntő csata következik

A MAFC hazai pályán legyőzte a Vasast, így szombaton a harmadik mérkőzés végeredménye határoz majd az élvonalban maradásról.

MAFC - Vasas Budapest 81-68 (23-13, 11-19, 19-18, 28-18)
Gabányi László Sportcsarnok, 1000 néző. 

Vezette: Földházi T., Győrffy P., Szabó G. 

MAFC: D. Smith 12, Duvnjak 22/9, Lakits 10, Sihota 14/12, Poscic 12. Csere: Misek 10/3, Polyák, Molnár M., Kovács Ádám 1.
Vezetőedző: Garai Péter

Vasas: R. Taylor 23/3, Horváth Á. 4, Thompson 14/6, Pacher 11, Wright 10. Csere: Moravcsik 3/3, Katona, Garamvölgyi 2, Faragó 1.
Vezetőedző: Sárosi Bulcsú

Kipontozódott: Moravcsik (38. perc)

A hétköznap késő délután ellenére Gabányi-sportcsarnokot övező utcákban nehezen lehetett parkolóhelyet találni, ami pontosan jelezte a találkozó tétjét. Rengetegen voltak kíváncsiak a két elsőosztályú budapesti összecsapására, remek hangulat uralkodott a nézőtéren. A Vasas nyerte az első találkozót, így a hazaiak számára jelentett élet-halál kérdést ez a meccs. 

Az első percek erőfelmérése után, a vendéglátók egyértelműen jelezték, hogy nem szeretnék ha ez a nap döntene a további sorsukról. A mieinken még az időkérés sem segített, tetemes tizenöt pontos különbség alakult ki a két csapat között, amit azért csökkenteni tudtunk az első tíz perc végéig.
Pontatlanul játszottunk támadásaink során, kosarak nélkül pedig nehéz tartani a lépést az ellenféllel. A félidő hajrájában aztán megfordult az addig látott trend, egyre közeledtünk a MAFC-hoz, az utolsó másodpercben Taylor sikeres triplája azt jelentette, hogy minimális hátránnyal mehettünk a szünetre.

A folytatásban megint a hazaiak kezdtek jobban, ám egy látványos zsákolással hamar egyenlítettünk, Thompson triplája nyomán pedig a vezetést is átvettük. A lélektani előnyt azoban nem sikerült érvényre juttatni, az elszánt vendéglátók nem inogtak meg, újra és újra kézbe vették az irányítást. Hiába küzdöttünk elszántan, pár perccel a vége előtt már egyértelműen látszott, hogy lesz harmadik mérkőzés, azon fog eldőlni, hogy melyik csapat búcsúzik az NB I/A-tól.

Sárosi Bulcsú, vezetőedző:
- Gyengén, pontatlanul játszottunk az első negyedben és ez gyakorlatilag kihatott az egész mérkőzésre, hiszen folyamatosan futnunk kellett az eredmény után. Sikerült ugyan felálnunk, ám a vége a hazaiaknak alakult jobban. Kétségbeesni nem kell, szombaton megpróbálunk javítani.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!