2017.04.19.
Ladányi Balázs lesz a juniorcsapat vezetőedzője

A Vasas-Continental bajnoki ezüstérmes U20-as együttesét a következő szezontól a klub jelenlegi szakmai igazgatója irányítja majd.

A 2016-17-es bajnokságban bajnoki ezüstérmet szerző juniorcsapat kispadjáról távozik Székely-Mádai László vezetőedző, aki négy évig dolgozott ezzel a korosztállyal. A jövőben a serdülőcsapatnál tevékenykedik majd Peterdi Imre mellett, és segítője, Horváth András is más feladatot kap a klubtól.

A váltás fő oka, hogy a klub szakmai vezetése szeretné, ha két-három évente egy bizonyos korosztályt új impulzusok érnék, új módszereket és friss szemléletet kapjanak a játékosok, így biztosítva a további fejlődésüket és azt, hogy még inkább akarják a sikert.

Szuper Levente, a Vasas jégkorong-szakosztályának vezetője így indokolt a mostani váltást:

„Lacinak ez volt a negyedik éve ezzel a kerettel, és egy nagyon melós, meghatározó élményekkel és komoly eredményekkel teli időszakot hagy maga után. Mindannyian úgy éreztük és érezzük, hogy a srácoknak most szüksége van az új impulzusokra, élményekre, és arra, hogy valaki mellett új kihívásokat fogalmazzanak meg maguknak, másfajta bánásmód mellett készüljenek. Hangsúlyozom, ennek nincs köze az eredményességhez. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy most jött el az idő, hogy a srácok új stábbal készüljenek tovább. Godó (Ladányi Balázs – a szerk.) szakmailag abszolút felkészült erre a feladatra, ő is örült a lehetőségnek, hogy megkapja ezt a brigádot” – mondta el Szuper Levente, hozzátéve, hogy a döntést ugyanolyan széles körű egyeztetés előzte meg, mint mindegy egyes személyi kérdést a szakosztályon belül.

„A srácok megtisztelve érezhetik magukat, hogy Ladányi Balázzsal, az egyik legeredményesebb magyar jégkorongozóval dolgozhatnak, de kihívás Godónak is ez a feladat, ugyanis Laci nagyon magasra tette a mércét az elmúlt években a csapattal elért eredményeivel. Kíváncsian várom, hogyan hozza ki egymásból a maximumot az új felállásban a két fél, Balázs és a srácok, a motiváció szerintem mindkét oldalon meglesz” – tette hozzá a Vasas HC szakosztály-igazgatója.

 „Örülök a lehetőségnek, szívesen vágok bele a feladatba, de akkor sem ijedtem volna meg, ha az alsóbb korosztályok valamelyikénél számított volna rám Levi” – fogalmazott Ladányi Balázs, aki igen jó véleménnyel van a keret felkészültségéről.

„Nem éreztem, hogy lenne vagy lett volna igazán gyenge láncszem a csapaton belül, ez egy nagyon jól összerakott és összeszedett brigád. Jó gárdát alkotnak a srácok, annak ellenére, hogy az osztrák bajnokságban nem sikerült a rájátszásba kerülés, a magyar bajnoki döntőbe jutás nagy siker. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is jó a játékosok hozzáállása, viselkedése, mindenki teszi és tette a dolgát, külön örültem, hogy sosem foglalkoztak a külső körülményekkel” – értékelte röviden a szezont a korábbi 227-szeres magyar válogatott „szakmai igazgató szemmel”.

S hogy mi lehet a következő szezonban a cél – már vezetőedzőként?

„Bár maximalista vagyok, nem fogom a srácok nyakába rakni azt a terhet, hogy mindenképp bajnoki címet kell szereznünk. Azt fogom tőlük kérni, hogy minden meccsen és összességében is hozzák ki magukból a maximumot. Ezek a játékosok elég jó eredményeket hoztak az elmúlt négy évben, szeretnénk elérni, hogy a Vasasnál maradjanak és folytatódjon a jó sorozatuk” – mondta Ladányi Balázs, aki majd a májusi, első alapozó edzések után kezdi a munkát a csapattal.