2017.03.17.
Több volt benne

Gáspár Lalita három ötödik hellyel zárta a sportlövők Európa-bajnokságát a juniorok között.

Mariborban rendezték a sportlövők Európa-bajnokságát, amelyen két versenyző képviselte klubunkat: Gáspár Lalita és Hurai Viktória női puskában indultak a juniorok között.

Gáspár Lalita az egyéni versenyben komoly esélyesnek számított, hiszen korábban már a felnőttek között is nyert Eb-t. Az alapversenyben szeznzációsan lőtt, olyannyira, hogy a felnőtt világcsúcsot is megközelítette, így 419,1 körrel kvalifikálta magát a döntőbe. A finálét is remekül kezdte, de ezután jött egy hullámvölgy, ami hat körön át elhúzódott, így a riválisok utolérték és végül szétlövéssel az ötödik helyet szerezte meg. Hurai Viktória ugyanebben a számban a mezőny második felében végzett.

Csapatban a két vasasos lány a komáromi illetőségű Horváth Leával kiegészülve szintén ötödik lett, igaz ebben is több volt, hiszen az utolsó körben egy banális hiba miatt csúsztak vissza, addig egyébként biztosnak tűnt a dobogó.

Gáspár Lalitának még egy sansza maradt az éremszerzésre, Péni Istvánnal ugyanis vegyes párosban is megméretteték magukat. Az alapverseny két legjobb lövőjéről beszélünk, így nagy esélyesek voltak, de ezen az Eb-n semmi nem jött össze: az alapversenyt megnyerték, a nyolcas döntő során azonban nem sikerült továbblépniük a legjobb négybe, így egy újabb ötödik hely jutott.

Lalita érthetően csalódott volt a szereplés miatt, de Kovács Tibor, az APLE ügyvezető elnöke elmondta, hogy a fejlődése továbbra is töretlen, az pedig a sportág sajtossága, hogy nüansznyi hibákon is elúszhat egy-egy dobogós helyezés. A szakember hozzátette, nagy hátrány volt az is, hogy Lalita edzője, Szita György nem lehetett a versenyzője mellett a három szám okozta erőltetett menet során.