2015.02.24.
Nemzetközi megmérettetés

A Vasas aerobikosai hétvégén Portugáliában kezdik meg a 2015-ös nemzetközi versenyszezont, immár az Európa-bajnok Bucsánszki Lindával kiegészülve.

A portugáliai Cantanhede – akárcsak tavaly – 2015-ben is otthont ad a felnőtt aerobik világkupasorozat egyik állomásának, utánpótlásszinten pedig nemzetközi versenyre kerül ugyanitt sor. A Vasas aerobikosai mindkét korosztályban képviseltetik magukat. A felnőtteknél az Európa-bajnok és világbajnoki érmes Bucsánszki Linda mutathatja meg magát, aki a hónap eleje óta a Vasas versenyzője. 

A fiatalok között UP2-es korosztályban egyéniben Kondorosi Nóra és Schilling Dorka képviseli klubunkat, de trióban és csapatban is érdekeltek leszünk, Ruff Rebekával, Bihari Annával és Schiller Flórával kiegészülve.
Az eggyel fiatalabb UP3-as korosztályban hasonló a felállás, itt Csordás Lolli és Yoon Seung Hee indulnak egyéniben, a hozzájuk csatlakozó Simon Szonjával pedig egy vasasos trió is talajra lép majd.

Dóczi Dorottya szakosztály-igazgatót kérdeztük a várakozásokról:
- A portugáliai viadallal kezdjük a nemzetközi sorozatot, amit később egy francia verseny is követ, itthon pedig márciusban rendezik a Magyar Kupa első körét, amely minden bizonnyal válogató lesz a szintén Portugáliában rendezendő novemberi Európa-bajnokságra. 
A mostani versenyen talán az UP3-as korosztályban lehetnek komolyabb, érmes várakozásaink, az UP2 egy kicsit más tészta, ők most kerültek fel ebbe a kategóriába, végig kell járniuk a szamárlétrát. Utóbbi korosztályban teljesen új gyakorlataink vannak, amiben nagy érdeme van a tavaly nálunk vendégeskedő világhírű koreográfusnak, Paulo Santos is.
Bucsánszki Linda a felnőttek között esélyes a fináléra, örülünk neki, hogy mostantól a Vasast erősíti (korábban a Honvédban készült). Azzal a céllal tért vissza az aktív versenyzéshez, hogy a következő világbajnokságon eredményesen szerepelhessen.

Bucsánszki Linda:
- Tavaly államvizsgáztam alapképzésben pszichológia szakon, ezután döntöttem úgy, hogy teszek még egy próbát és a kevésbé aktív évek után megint teljes erőbedobással az aerobikra koncentrálok. Ennek a tervnek gyorsan híre ment a sportágon belül, így keresett meg Dóczi Dorottya a Vasas részéről, februártól pedig már a klub versenyzőjének mondhatom magam. 
Portugáliában végre nemzetközi szinten is lemérhetem, hogy hol tartok. Jó állapotban érzem magam, a döntőt mindenképpen szeretném megcélozni, ehhez két jó gyakorlatra lesz szükségem. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit tudok elérni, ettől teszem függővé az év hátralévő részével, főleg az Európa-bajnoksággal kapcsolatos céljaimat.
– vázolta elképzeléseit a Károli Gáspár Református Egyetem mesterképzésén tanuló sportoló. – Segítenek a tanulmányaim a sportolás terén is, de ahogy egy orvos sem tudja magát gyógyítani, úgy egy pszichológus sem tud saját magán tökéletesen segíteni. Szeretem ezt a szakot, de nem egyszerű most az életem, rengeteg az órám, előfordul, hogy reggel kilenctől este nyolcig bent vagyok az egyetemen. Ilyenkor általában hajnalban egy kardio-edzéssel kezdek, az esetleges napközbeni hosszabb szünetben pedig jöhet a sportág-specifikus gyakorlás. Emellett örülök, ha aludni és enni marad időm…