2014.03.28.
Gyarapodunk!

Férfi szertorna szakággal bővült a Vasas sportági kínálata, sokra hivatott fiatal sportolók csatlakoztak mestereikkel együtt a klubhoz.

A férfi torna, akárcsak a nálunk már évek óta sikeresen működő aerobik, a Magyar Torna Szövetség hierarchiájában egy-egy szakágnak számít, így nem is annyira előzmény nélküli ez a fajta gyarapodás Ha pedig ehhez hozzávesszük Dóczi Dorottya szakosztály-igazgatónk személyes jó kapcsolatait is, akkor nem is annyira meglepő, hogy Reszeli Péter KSI-s csapata a Vasast választotta új klubjául.

Négy reményteljes ifjúsági korú tornász, Kardos Botond, Vida Kornél, László Tamás és Ott Viktor, valamint az edzéseiket irányító Reszeli Péter és Reszeli Tamás mellett hozzánk igazolt az UTE-ból Tálas Bence is, akinek a munkáját Vereckei István szövetségi edző felügyeli.

A szakosztály (szakág) felépítésében még a kezdő lépéseknél tartunk. A két végpont már működőképes, hiszen a Folyondár Sportcentrumban óvodáskorú kisfiúk indulhatnak el a tornásszá válás rögös útján, míg a – ma még szűk – versenyzői garnitúránk a szövetség jóvoltából a Tornacsarnokban készülhet. 
A huszonhárom esztendős Tálas Bence jelenleg az egyik legjobb magyar tornásznak számít összetettben. Ő ezekben a napokban Katarban, világkupa versenyen lép porondra, távolabbi nem titkolt célja pedig a riói olimpiai részvétel. A nála hat évvel fiatalabb Kardos Botond tavaly év végén a brazíliai középiskolás világjátékokon remekelt. Talajon ezüstérmet gyűjtött be, míg összetettben hatodik lett.

A versenyszezon első vasasos érmeinek is örülhetünk már, hiszen múlt hétvégén az ifjúsági CSB első fordulójában Kardos Botond, Vida Kornél és László Tamás ezüstérmet szerzett.

Reszeli Péter edző:
- Úgy gondolom jó döntést hoztunk, amikor a Vasast választottuk. Markovits elnök úr kiszámítható, nyugodt hátteret ígért, és ezt az eddig eltelt rövid időben gyűjtött tapasztalataink teljes mértékben alátámasztják. 
Négy tanítványom közül Ott Viktor sérülés miatt hiányzott a CSB-ről, ám a többiek kitettek magukért. Kardos Botond a hat szeren a legtöbb pontot gyűjtötte, és Vida Kornélnál is csak négyen értek el jobb összetett eredményt (persze ezt CSB lévén nem hirdették ki). Minimális hátránnyal szorultunk a Fradi mögé, ősszel szerintem képesek leszünk fordítani.
Fontos célkitűzés számunkra, hogy a május végi szófiai korosztályos Eb-n mindketten tagjai legyenek a magyar válogatottnak. Kardos Botond pedig remélem az augusztusi Kínában sorra kerülő ifjúsági olimpián is öregbítheti a Vasas hírnevét. Ott tizenkét európai tornász kap lehetőséget, jelen állás szerint jó esélyek mutatkoznak arra, hogy Botond is tagja legyen ennek a szűk elitnek.

ja