Dobos Sándor, 2019.08.02. | Karate

A debütáló sporteseményen rögvest érmet szerzett a Vasas SC versenyzője.

Első alkalommal rendez az Európai Egyetemi Sportszövetség a küzdősportok számára Európa-bajnokságot. Július 31. és augusztus 3. között négy sportágban (karate, judo, taekwondo és kick-box) versenyeznek a sportolók Zágrábban, méghozzá 35 ország 400 felsőoktatási intézményének 1300 sportolója.

Magyarországot karatéban öt katás versenyző képviselte, egyikőjük Forgács Tamás, a Vasas sportolója, míg kumitében egy magyar indulónak, a nemrég U21-es világkupa-bronzérmet szerző vasasos versenyzőnek, Klement Kármennek szurkolhattunk. A karatés küldöttség egyik kísérője Egri Tamás, szakosztály-igazgatónk.

Mindkét versenyzőnk az első versenynapon léptett tatamira, és mindketten eredményesen szerepeltek. Forgács Tamás az első körben másodikként, a második körben pedig harmadikként jutott tovább a csoportjából, így bekerült a legjobb 16 közé, az elődöntőbe. Itt csoportjában végül hetedikként zárt, így összesítésben a tizenharmadik helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

Klement Kármen (-50 kg-ban) az első körben 5-1-re nyert szlovák ellenfele ellen, majd a második körben a későbbi döntős észak-macedón versenyző 2-0-ra legyőzte. Ezt követően a vigaszágon menetelt, először cseh ellenfelét verte 8-0-ra, majd a bronzmeccsen az ukrán lány ellen 1-1 után őt hozták ki győztesen a bírók, így harmadik lett – tudtuk meg Egri Tamás szakosztály-igazgatótól.


Hirdetések