Jenkei Dániel, 2019.07.27. | Úszás

Remekül szerepeltek a Vasas-úszók a gyermek országos bajnokságon, Katula Panni és Nagy Csongor is bajnok lett.

Július 10. és 13. között Győrben rendezték az úszók gyermek országos bajnokságát.

A tavalyi évhez hasonlóan Katula Panni volt az egyik kiemelkedő vasasos versenyzője a viadalnak, aki ezúttal 800 gyorson nem talált legyőzőre, emellé 400 és 200 gyorson ezüstérmet nyert, 400 vegyesen pedig harmadik lett.

- Az országos bajnokságon tavaly minden klappolt, az idei év ehhez képest nem sikerült ennyire kiemelkedőre Panni számára. Ennek sokrétű okai vannak, az egyik ilyen, hogy a tanév közben az iskolai elfoglaltságai miatt nem tudott kizárólag az úszásra koncentrálni. Június közepétől tudtunk csak százszázalékos munkát végezni, ami most a 800 gyors aranyérméhez volt elegendő, 200 és 400 gyorson nem sikerült a címvédés, egy szegedi lány nyerte az aranyérmet mindkét számban. A sűrű program végén Panni még odaért a 400 vegyes dobogójára, ha kipihentebben úszik, akár az aranyérem is összejöhetett volna neki. A jövőre nézve tanulság, hogy csak akkor lehet ebben az utánpótlásmezőnyben dominálni, ha a hétköznapokon minden az úszásnak van alárendelve. - mondta el Szabó László, Katula Panni edzője.

 


A fiúmezőnyben is akadt kiemelkedő egyéniség a Vasasból, Nagy Csongor személyében, aki 100 gyorson lett korosztályos bajnok, 200 és 400 gyorson pedig a második helyen végzett, és neki is jutott egy bronzérem, méghozzá 50 gyorsról.

- A tavaly év ezüstjei után nagy célunk volt, hogy meglegyen a bajnoki cím, ez sikerült, ráadásul azon a távon, ahol a legsűrűbb a mezőny, így igazán elégedett vagyok Csongorral. Az első napi 50 gyorson még nagyon izgult, utána viszont rendkívül magas szintű úszásokat mutatott be. Az 56 másodperces 100 gyors, a 2:01-es 200 gyors és a 4:22-es 400 gyors is felülmúlta az előzetesen kitűzött időeredményeket. Csongor mellett feltétlenül kiemelném Versegi Enikőt is, aki bekerült 400 és 800 gyorson is az első nyolcba, az utolsó nap pedig fantasztikus úszással bronzérmet nyert 200 gyorson. Erre a korosztályra most nagy ugrás vár, többen közülük Egressy János csoportjába léphetnek tovább. – összegzett Szájer Péter edző.
 


Az érmet szerző Katula Pannin, Nagy Csongoron és Versegi Enikőn kívül Tumbász Noel 200 mellen ért el értékes ötödik helyezést nagy egyéni csúccsal. Összességében a fent említett érmek és a további pontszerző helyek alapján az egyesületi rangsor 10. helyén végzett a Vasas.


Hirdetések