Jenkei Dániel, 2019.07.19. | Klub

Pellek Zoltán női kézilabdacsapatunk legutolsó sikerkorszakában irányította a szakosztályt, de vezetőként más sportágakra is rálátása nyílt. Születésnapja alkalmából nosztalgiáztunk vele.

Pellek Zoltán 1987 és 2001 között dolgozott a Vasas Sport Clubnál, 1991-ben lett a kézilabda szakosztály elnöke. Elnöksége alatt a női kézilabda együttes kétszer játszott Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőt, egyszer City kupa-döntőt és kétszer lett magyar bajnok. Pellek Zoltán a Vasas Sport Club elnökhelyettesi pozícióját is betöltötte, 2011-ben, a centenárium évében életműdíjjal tüntették ki.

"1987-ben egy banknál dolgoztam, én feleltem a társadalmi és sportkapcsolatokért, és amikor ez a bank lett a Vasas kézilabdázóinak névadó szponzora, az én közös történetem is elindult a klubbal. Szponzorból lassan vezetővé váltam, így részese lehettem annak, amikor a 90-es években hat válogatott játékossal bajnoki címeket nyertünk, és meneteltünk a BEK-ben. Emlékezetes időszak volt, elég, ha csak a verhetetlen Hypo elleni párharcokra gondolok. Olyan edzőket sikerült megnyernem a csapatunknak, mint Laurencz László, Csík János, Köstner Vilmos, vagy éppen Zsiga Gyula, de arra is büszke vagyok, hogy éveken át a Dreher volt a kiemelt szponzorunk.”
 

"A 2000-es évek felé aztán változtak a körülmények, nem tudtuk megtartani a legjobb játékosainkat, és a szponzorok sem tudtak annyit áldozni ránk, mint korábban. Önerőből pedig már akkor sem lehetett fenntartani egy első osztályú csapatot, így aztán a tabellán is lejjebb csúsztunk. Ügyvezető elnökhelyettesként és elnökségi tagként nemcsak a kézilabdába láttam bele, hanem más sportágakba is. Hirtelenjében az ökölvívás jut eszembe, amelynek akkor nagyon eredményes korszaka volt."
 

Sajnos 75 éves koromra az egészségi állapotom már nem a régi, a járás is nehezemre esik jelenleg. A stadionbúcsúztatón még ott voltam, de rendszeresen már nem tudok kijárni a Fáy utcába. Ettől függetlenül teljesen képben vagyok, hiszen minden napom úgy indul, hogy odakattintok a Vasas honlapjára. Markovits Lacit nagyon tisztelem és kedvelem, rengeteget tesz a klubért. Meghatározó korszaka volt az életemnek a vasasos időszak, büszkén vallom magam a klub aranygyűrűsének és életműdíjasának.
 


Hirdetések