Jenkei Dániel, 2019.07.19. | Vívás

Küzdött becsülettel az esélyesebb kazah ellen 19 éves párbajtőrözőnk, de nem nyílt igazán esélye a legjobb 32 közé jutásra a világbajnokságon.

Péntek reggel korán keltek a férfi párbajtőrözők, az ő főtáblás küzdelmeikkel indult a nap. Nagy örömünkre volt vasasos érdekeltség: Nagy Dávid kedden komoly  izgalmak közepette vívta ki a 64 közé kerülést.

Itt sem várt rá könnyű csörte, a kazah Alexanin hatodik kiemeltként várta a mi fiunkat. Nincs mit ragozni, bravúr kellett volna a továbbjutáshoz, ez pedig ma nem volt benne Dávidban.

Tisztesen helytállt, de a kazah az első pillanattól kezdve vezetett, és végül 15-10-re nyerte az asszót, Dávid csak néhányszor tudott egyedüliként találni.

Volt egy kis gond a fegyverrel is, erről bővebben is mesél versenyzőnk a videóban, aki értékes tapasztalatokat szerzett első felnőtt világversenyén, ahol összességében remekül helytállt. Nagy Dávid csapatban már nem vív, ott Koch Máté képviseli majd a Vasast.

Előtte azonban folytatás szombat reggel Katona Renátával, a női kard főtáblán, abban bízva, hogy hosszabbra nyúlik a napja, mint Nagy Dávidé.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések