Jenkei Dániel, 2019.07.17. | Vívás

A vasasos Katona Renáta egy apró megingást leszámítva remekül selejtezett, így ott lesz a női kardozók világbajnoki főtábláján szombaton.

Az előző napihoz hasonló zsúfoltság fogadott minket a BOK-csarnok selejtezőtermében szerda délután. A női kardozók küzdelmeinél két pástra koncentrálódott a tömeg, természetesen mindenki a magyar versenyzőkre volt kíváncsi.

Mi elsősorban a vasasos Katona Renátát figyeltük, aki ellentmondást nem tűrően kezdett: még alig ocsúdtunk fel, amikor már 3 győzelemnél járt a csoportkörben.

Az első nehezebb falat a török Kose volt, aki már 3-0-ra vezetett, de innen is Renié lett a győzelmet jelentő ötödik tus.

Ezután jött egy asszó pepitában, hiszen egyiptomi riválisa ellen a mi lányunk maradt alul 3-0-s előnyről, a zárásban viszont helyre állt a világ rendje: Katona Renáta 5-1-es sikerrel fejezte be a csoportkört.

Sőt, mint nagyjából 30 perc múlva kiderült, az egész napot is, hiszen az 5 győzelem-1 vereség, illetve a remek tusarány a 13. helyen, egyenesen ágon juttatta fel a 64-es táblára.

Folytatás szombaton!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések