Jenkei Dániel, 2019.07.18. | Úszás

Nápolyban és Kazanyban születtek vasasos úszó egyéni csúcsok a közelmúltban. Megszólalnak a főszereplők.

Összesen négy vasasos úszó képviselte klubunkat a nápolyi Universiaden, így a magyar csapat közel felét mi adtuk.

György Réka az USA-ból hazatérve 400 vegyesen 7. lett, 200 vegyesen pedig nem jutott a fináléba.

A másik amerikai „cserediák”, Sós Dániel 200 vegyesen lett 6., neki pedig a hosszabb távon, 400-on nem jött össze a finálé.

Horváth Lili szintén 400 vegyesen próbálkozott, ahol egy elődöntős 6. hellyel zárt.

A legörömtelibb eredményt Kutasi Máté érte el, akinek felnőtt vb-szint hiányában ez az Universiade lett a szezonzáró főverseny. A 200 mell országos bajnoka a fináléban 35 századot javított egyéni rekordján, és 2:12.07-el csapott a célba. Az igencsak erős mezőnyben ez egy ötödik helyre volt elegendő.

- Nagyon örülök ennek az időnek, minden a legjobban sült el Nápolyban. Elég komoly nevek indultak a döntőben, tudtuk húzni egymást, és ahhoz képest, hogy a 13. idővel mentem ki, ez az ötödik pozíció elégedettségre adhat okot. Maga a verseny hangulata is nagyon tetszett, jó közösséget alkottunk a többi vasasos és magyar úszóval, az utolsó napokban pedig kicsit a várost is meg tudtuk ismerni. Nyilván jó így zárni a szezont, ez motivációt adhat a következő egy évre nekem. Az olimpiai szinthez azért még nagyon sokat kellene faragnom ebből az időből, de ott van a fejemben ez a cél is. Most egy kicsit lebetegedtem, de nem tervezek sokat pihenni, hamarosan újra munkába állok” – összegzett honlapunknak Kutasi Máté.
 Nápolyból ugorjunk Kazanyba, hiszen az orosz „sportvárosban” ifjúsági Európa-bajnokságra került sor, ahol szintén volt vasasos versenyző, Szabó-Feltóthy Eszter személyében. Versenyzőnk 200 háton 6. lett, méghozzá úgy, hogy a középdöntőben 2:11.71-es egyéni csúcsot úszott.

- Így hogy eltelt egy kis idő, már kezdem feldolgozni, hogy a döntőben nem sikerült annyira jó időt úsznom, de azért csalódott voltam, mert a középfutamos egyéni csúcsommal dobogóra állhattam volna. A következő 5 hétben viszont már a budapesti ifi vb kerül a középpontba, tavaly októberben egy világkupán úsztam már hazai környezetben, az abszolút inspirált, így most is várom a versenyt. Nehéz jósolni, nem láttam még ranglistaidőket, de ha a két évvel ezelőtti vb-eredményeket nézzük, akkor az új egyéni csúcsommal lehetne esély a döntőbe kerülésre 200 háton. Kazanyban egyébként még 200 vegyesen is sikerült picit javítanom a legjobbamon, az is egy jó élmény volt. – mondta el Szabó Feltóthy Eszter, akiért augusztus 20-tól izgulhatunk majd a Duna Arénában.

 


Hirdetések