Jenkei Dániel, 2019.07.15. | Vívás

A párbajtőröző Nagy Dávidról és Koch Mátéról már írtunk, jöjjön a kardszekció, ahol Katona Renáta és Szilágyi Áron képviseli a Vasast a ma startoló budapesti világbajnokságon.

Két fiatal párbajtőrözőnk szempontjából már elemeztük a budapesti vívóvilágbajnokságot, jöjjön most a kardszakág, ahol két versenyzőt láthatunk a hazai rendezésű, hatalmas téttel bíró olimpiai kvalfikációs viadalon.

Kezdjük a hölgyekkel, és Katona Renátával, aki a düsseldorfi Eb-hez hasonlóan egyéniben és csapatban is ott lesz a BOK-csarnokban rendezendő világbajnokságon.

Boros György tanítványa Németországban az egyéni versenyben egy főtáblás győzelemmel a 29. lett, csapatban pedig aktív részese volt a bravúros ezüstérmet szerző válogatott szereplésének.

- Egyéniben szeretnék minél felszabadultabban vívni és minél előrébb jutni, bízom benne, hogy a hazai közönség szurkolása ebben sokat fog tudni segìteni. Csapatban az a minimális elvárás az olimpiai kvalifikáció szempontjából, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk, de ha összejönne a legjobb négy, akkor igazán szép szezont tudhatnánk magunk mögött. - foglalta össze vívónőnk a várakozásait.

A női kardozók egyéni selejtezőjét július 17-én, 14 órától rendezik, szombaton pedig a végső helyezések is eldőlnek. A csapatküzdelmekre július 22-én, hétfőn kerül sor.
 


Egész évben erre a versenyre készültünk, az utolsó simításokat a Telki edzőtáborban végeztük. Úgy érzem, jól sikerült a formábahozás, motiváltnak és erővel telinek érzem magam. Innentől kezdve arra kell koncentrálnom, hogy kihozzam magamból a maximumot az egyéni és a csapatverseny napján. Nagyon bízom benne, hogy minél több magyar szurkoló szorít majd értünk a lelátón, és reményeim szerint együtt tudunk majd örülni a sikereknek. Van róla tapasztalatom, hogy a hazai közönség milyen erőt tud adni egy kiélezett szituációban, ez rendkívül fontos tényező lehet ilyen helyzetekben. - foglalta össze várakozásait kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron, aki a Telkiben való edzőtáborozás mellett többek között az új Illovszky-stadion felavatásával hangolt a világbajnokságra.

Szilágyi Áron és a kardcsapat esélyeiről kár hosszas értekezésekbe belemenni, legyen elég annyi, hogy mindkét fronton érmes reményeink lehetnek. Áron páratlan gyűjteményéből például már csak az egyéni vb-cím hiányzik...

Az oly fontos egyéni verseny napja számára (mivel ő nem selejtez a világranglista helyezése alapján) július 18-án, csütörtökön lesz, míg a csapat július 21-én, vasárnap próbál minél előkelőbb helyezést elérni. 

 


Hirdetések