Jenkei Dániel, 2019.07.12. | Klub

Kálmán Zoltánnal, a Vasas Szurkolói Klub elnökével tekintünk vissza a stadionavatóra: igazi csapatmunka volt az is, ami drukkereink jóvoltából megjelent a stadionban július 5-én.

Hónapok óta lázasan készültünk a szurkolótársaimmal, hogy a mi is hozzájáruljunk a stadionavató még különlegesebbé tételéhez. Maradandót szerettünk volna alkotni szurkolói részről, ilyen esemény nem sokszor van egy klub életében.” – kezdte Kálmán Zoltán, a VSZK elnöke.

733 négyzetméter területű, 67,5 méter hosszú, 12 méter magas, 120 kilogramm súlyú. Ezek voltak a paraméterei a Drága Angyalföld feliratú óriásmolinónak, ami a kapu mögött jelent meg a Vasas-DAC meccs kezdése előtti pillanatokban. Aki látta, aligha feledi…

Én is úgy gondolom, hogy a legnagyobb hatást a koreográfiának ez az eleme váltotta ki. Az alapötlet az Armata ultracsoporté volt, ezután kezdtünk el velük és Salát Zalánnal, a stadionprojekt művészeti vezetőjével közösen ötletelni. Zalán régi Vasas-szurkoló, tehát közülünk való, így nem sokáig kellett neki magyarázni, hogy mit szeretnénk. Angyalföld és a Vasas kapcsolatát akartuk megjeleníteni, jellegzetes helyi elemekkel és kultikus Vasas-szurkolók ábrázolásával. A megvalósításban aztán Kovács Lehel is részt vett. A kisebb, Illovszky Rudi bácsis drapéria, amit a Keleti-lelátóra tettünk ki, pedig abszolút adta magát. Közel 2 millió forintba került a teljes koreográfia, amelynek a túlnyomórészét a Vasas Szurkolói Klub állta, de többek között az Armata tagjai is hozzátettek a lehetőségeikhez mérten.
 


Persze nem maradhat ki a kérdés, milyen szurkolói szemmel az új Illovszky-stadion:

Sokan nosztalgikus érzéssel tekintünk vissza a régi stadionunkra, de azzal szinte mindenki egyetért, hogy rászolgáltunk már egy új és kulturált, európai stadionra. Köszönjük Markovits László elnök úrnak az elnyűhetetlen törekvéseit, hogy ez a stadion végül is ilyen szép lett, és igazán magunkénak érezhetjük. Boldog vagyunk, hogy hazatértünk.
 


 

Végül pedig szó esett a Vasas Szurkolói Klubról is.

Úgy gondolom, a stadionavató is megmutatta, hogy nagyon hasznos a szurkolói közösség számára, hogy megalakult a VSZK, hiszen szervezett formában sokkal hatékonyabban tudunk tenni a céljainkért. Ezúton is biztatok minden Vasas-érzelmű drukkert a csatlakozásra. Keressetek minket bátran a meccseken, vagy a vasasszurkoloiklub@gmail.com elérhetőségen!



Hirdetések