Jenkei Dániel, 2019.07.11. | Kézilabda

Eldőlt, a Penszki Gergely vezette női együttesünk a Nyugati-csoportban játszik az NB I/B 2019/2020-as szezonjában. Mutatjuk az őszi szezon sorsolását, és az is kiderül, kik lesznek a vezetőedző mellett a stábtagok. Többek között a magyar női válogatott kapusedzője is segíti a vasasos munkát.

Nyugati-csoport.

Talán ez a legfontosabb fejlemény a női kézilabda NB I/B sorsolása kapcsán a mieink számára, hiszen a tavalyi szezont keleten töltötte a csapat.

A 2019/2020-as keret alakulásáról már korábban itt beszámoltunk. A 12 csapatos Nyugati-csoportról minden további információ pedig itt érhető el.
 

- A Nyugati-csoportba kerülés több szempontból érdekes lehet. Egyrészt utazások miatt talán könnyebb, elérhetőbb távolságokban vannak ellenfeleink, mint keleten, de ugyanúgy meg kell majd harcolni minden egyes sikerért. Ebben a csoportban is van korábban NB I-ben szereplő ellenfelünk, a Budaörs személyében. A NEKA pedig kiemelkedő eredményt ért el már a tavalyi bajnokságban is, de a győri és dunaújvárosi utánpótlás is bizonyosan a nagy elődök nyomdokaiba igyekszik, és a Kozármisleny csapata sem véletlenül lett bronzérmes az előző szezonban. A céljainkkal tisztában vagyunk, mindent ennek rendelünk alá, azt azonban figyelembe kell venni, hogy új csapatot építünk, amihez időre van szükség. Mindezt úgy szeretnénk, hogy reális időn belül újra NBI-es csapat lehessünk. A csapat játékosai már ezekben a hetekben meghatározott edzésprogram szerint teszik a dolgukat, hogy amikor július 24-én találkozunk, akkor közösen folytassuk az egyénileg megkezdett felkészülést. - mondta el Penszki Gergely vezetőedző a sorsolást követően honlapunknak.


Fontos hír az is, hogy az elmúlt hetekben véglegessé vált a szakmai stáb összetétele is.

SZAKMAI STÁB 2019/2020
Penszki Gergely -  vezetőedző
Papp György - edző
Bakos István - kapusedző
Páll Tibor - mérkőzéselemző
dr. Szekeres Eszter - orvos
dr. Fischer Miklós - sportpszichológus
Varga Dénes - sportmasszőr, rehabilitációs szakember
Peszeki Dorottya - sportmasszőr, rehabilitációs szakember
Berán Antal - gyúró
Tóth Borbála - gyógytornász
Venczkó Ferenc - technikai vezető

 

Elsőként Papp Györgyöt kérdeztük, aki rég-új szakemberként segíti majd a vezetőedző munkáját:

- Korábban tizenhárom évig dolgoztam a Vasasnál, így talán nem túlzás azt mondanom, hogy hazatérek. Penszki Gergelyt játékoskora óta ismerem, az utóbbi időszakban pedig egy szakmai programban dolgoztunk a szövetség berkein belül, így nem sokat vacilláltam, amikor felkért, hogy segítsem a munkáját. Ennek folyományaként aktívan tudok tenni azért a mindennapokban, hogy a Vasas kézilabdája újra a méltó helyére kerüljön.
 



Papp György és Penszki Gergely (fotó: Ózdi KC)

 


Bakos István, az új kapusedzőnk neve igencsak jól cseng a magyar kézilabdában, elég csak annyit írni róla, hogy jelenleg is a felnőtt női válogatott hálóőreiért felel:

- A Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül kerültem kapcsolatban Penszki Gergellyel, aki azzal keresett meg, hogy csatlakozzak a stábjához. Ez nekem nagy öröm, hiszen az aktív pályafutásom során az Elektromos játékosaként rendszeresen a Fáy utcában játszottunk, így erősen kötődöm a sporttelephez. Persze az új csarnok már egészen más, szerintem ilyen körülmények között még egy Győri Audi ETO-nak is megtiszteltetés lesz játszania. Tetszik a Vasasnál, hogy konkrét célok vannak, a bajnoki címért szállunk harcba, szeretnék ennek érdekében minőségi munkát végezni a kapusokkal, tőlük pedig elsősorban azt várom el, hogy a legjobb hozzáállást mutassák. A keret négy kapusa közül Antóni Vikit ismerem, Binó Bogival pedig még Győrben dolgoztam együtt, amikor nagyon fiatal volt. A Vasas mellett maradok a női válogatott kapusedzője is, illetve a PLER-nél és a Budakalásznál is vállalok majd szerepet, de nem fog az egyik feladat a másik rovására menni.

 



Bakos István (fotó: MKSZ)

 


A Vasas mérkőzései (a hazai mérkőzések kapcsán még nem dőlt el, hogy szombati vagy vasárnapi napon rendezzük őket )


2019. szeptember 15. vasárnap
Csurgói NKC- Vasas SC                  

2019. szeptember 22. vasárnap
Vasas SC-NEKA                

2019. október 6. vasárnap
Moyra-Budaörs Handball- Vasas SC                        
               
2019. október 13. vasárnap
Vasas SC- Szombathelyi KKA U19                             


2019. október 20. vasárnap
Rinyamenti KC- Vasas SC                             
                              

2019. október 27. vasárnap
Vasas SC- Kozármisleny SE                          
                              

2019. november 10. vasárnap
DKKA U19- Vasas SC                      
                              

2019. november 17. vasárnap
Vasas SC- Győri Audi ETO KC U 19                           


2019. november 24. vasárnap
Pázmánd NK KFT- Vasas SC                        


2019. december 1. vasárnap
Vasas SC - Mohácsi TE 1888                        


2019. december 8. vasárnap
Dorogi ESE- Vasas SC

 


Hirdetések