Dobos Sándor, 2019.07.10. | Vízilabda

Bóbis Máté vezetőedző megtartotta első edzését a Császár-uszodában.

Hűvöskés, de napos időben kezdte meg a munkát a Vasas csapata szerda délelőtt. A fiúk előbb kondiztak, majd 11-től ugrottak vízbe a „Csasziban”, tehát nyitott medencében. Ez lesz a héten a további menü is, egyelőre úszóedzéseket végeznek a játékosok, aztán jövő héttől kicsit színesebb lesz már a program.

„Máté mondta már, hogy az fájni fog” – ezt Török Béla jegyezte meg, csapatunk egyik friss igazolása, de hozzátette, mindenkinek meg kell érteni, hogy a későbbi eredményesség érdekében bizony meg kell szakadni a felkészülés során. Ez egy ilyen szakma.  

Nincs mindenki még a fedélzeten, ennek prózai okai vannak: Bencz Rolf és Sélley-Rauscher Domonkos az Universiadén szerepel a magyar válogatottal, Slobodan Nikic az Egyesült Államokban tartózkodik, majd augusztusban csatlakozik a Vasashoz. Takács Bálint is igazoltan volt távol, jövő héten már rá is számíthat a vezetőedző. Korom Dániel, fiatal kapusunk eddig a juniorválogatottal készült, éppen szerdáig. A nemzeti csapat horvátországi túrájára végül nem utazik, a keretszűkítés áldozata lett (két évvel fiatalabb egyébként a junior korosztálynál), éppen ezt közölte vezetőedzőnkkel a szerdai edzésen, így a következő hetekben ő is be tud csatlakozni első csapatunk felkészülésébe.

Ott volt az első edzésen Dévai Kristóf, Miklós Levente, Kiss Bálint, Halek Márton, Hegedüs Gábor, Vogel Simon, Simon Henrik, Török Béla, Makszim Soma és Trombitás Tamás, mindannyian 3x800 méteres úszópenzumot teljesítettek.

A felkészülés során végig Budapesten edz a VasasPlaket, egy háromnapos debreceni edzőtábort kivéve, augusztus 12. és 14. között ott készülnek majd a fiúk, és játszanak négy edzőmeccset is a DVSE-vel.

A bajnokság a januári, budapesti olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság miatt már nagyon korán, szeptember elején elkezdődik, sőt, a Magyar Kupa selejtezőit augusztus végén lejátsszák a csapatok a jelenlegi állás szerint.

Az első edzés végén Makszim Somát, Török Bélát és Trombitás Tamást kérdeztük.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések