Jenkei Dániel, 2019.06.19. | Klub

Három vasasos ökölvívóért és egy kosárlabdázóért izgulhatunk péntektől Minszkben.
 

Június 21-től Minszkben kerül sor a II. Európa Játékokra. Négy évvel ezelőtt Bakuban rendezték meg először ezt a viadalt, Vasas-szempontjából pedig igencsak jó emlékeink vannak, hiszen négy aranyérmet is nyertek sportolóink. 

Sastin Marianna és Barka Emese birkózásban, Szalai Tamás és a Kammerer-Pauman-Tóth-Kulifai négyes pedig kajak-kenuban ért fel a csúcsra az azeri fővárosban.

Ezúttal Fehéroroszországba kisebb vasasos küldöttség utazik, három ökölvívó és egy női 3x3-as kosárlabdázó képviseli a piros-kék színeket.

Ökölvívóink Tatáról utaztak Minszkbe, és ebben a sportágban ez a verseny az Európa-bajnoksággal ér fel, így komoly a tét, főleg a közelgő olimpia miatt.

A legnagyobb reményekkel Harcsa Zoltán szállhat ringbe, aki négy éve bronzérmet nyert Bakuban, most pedig könyöksérüléséből kigyógyulva bizakodóan várj a sorsolást a 75 kg-osok mezőnyében, ahol június 22-én kezdi meg szereplését.

Fodor Milán remek eredményekkel hívta fel magára a figyelmet az elmúlt időszakban, és most erős nemzetközi mezőnyben is bizonyíthat, ő 64 kg-ban száll ringbe, az első meccse pedig június 23-án lesz.

A harmadik bokszolónk, Kozák László 69 kg-ban képviseli a magyar színeket és a Vasast, és ő is a viadal második napján, június 22-én lép először szorítóba.

Természetesen sok fog múlni a sorsoláson, de előzetesen Harcsától akár érmet is várhatunk, a Fodor-Kozák duó számára pedig az első ötbe kerülés lenne a cél, hiszen így kaphatnának lehetőséget az olimpiai kvalifikációs versenyeken való indulásra.

A magyar ökölvívók az ünnepélyes eskütétel után (fotó: MÖSZ)

 

Böröndy Vivien a közelmúltban hosszabbított szerződést a Vasas Akadémia női kosárlabdacsapatával, Minszkben pedig Benke Sárával és Jáhni Zsófiával együtt vesznek részt az Európa Játékokon a női 3x3-as kosárlabda-válogatott tagjaként. 

Ezt a versenyszámot rögtön a játékok első napjaiban, június 21. és 24. között rendezik, a mieink a csoportkörben Románia, Csehország és Németország nemzeti csapataival csapnak össze.
 

Középen Böröndy Vivien (fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

 


Hirdetések