2019.06.13. | Klub

A betegségben elhunyt Blahó Dávid emléke előtt vasárnap a Fáy utcában tisztelegnek kispályás labdarúgótornával.
 

Mindössze 37 évesen vesztette életét Blahó Dávid, aki korábban a Vasas labdarúgóinak sajtósaként is dolgozott. A leukémiában elhunyt újságíró tiszteletére júniusi születésnapján emlékkoncertet és labdarúgótornát szerveznek barátai, amelynek teljes bevételét a Szent László kórház területén működő Démétér Háznak ajánlják fel, ahol a családok együtt lehetnek a csontvelő-átültetésen átesett gyerekekkel azok gyógyulási folyamata alatt.

Dávid kohéziós erő volt mindenhol, ahol feltűnt, legyen az munkahely vagy valamilyen társaság − mondta Molnár Attila, közeli barátja, aki úgy gondolta, méltó emléket szeretne állítani tehetséges kollégájának. 

A családdal és a barátokkal összefogva úgy döntöttek, támogatni fogják a kórház területén működő alapítványt, amely arra törekszik, hogy méltó körülményeket biztosítson a csontvelő-átültetésen átesett gyerekek gyógyulásához. Az alapítvány számára bárki utalhat pénzt, hogy segítséget nyújtson. A szervezők kérése, hogy ha valaki támogatni kívánja az alapítványt, akkor a közleménybe azt írják: DAVE. (Démétér Alapítvány, Adószám: 18256110-1-43, Számlaszám: 10102086-56951900-01001003)

Nagyon sok segítséget kapunk a legkülönbözőbb helyekről, ami hozzásegít minket ahhoz, hogy minél nagyobb összeggel támogathassuk a gyerekek gyógyulását − tette hozzá a főszervező, aki elárulta, a június 15-i belvárosi koncertet és a június 16-i, a Vasas-pályán tartandó focitornát hagyományteremtő céllal rendezik, Dávid június 15-i születésnapjának környékén minden évben megtartják majd az emlékét ápoló eseményeket.

A hírek szerint a kispályás labdarúgótornán több volt Vasas-játékos is részt vesz, többek között Lázok János és Kincses Péter is. A tizenkét résztvevő csapat között pedig ott lesz az Országos Vérellátó Szolgálat és a magyar újságíró-válogatott is.

A torna június 16-án vasárnap, 11 órától veszi kezdetét a Fáy utcai labdarúgó edzőcentrum műfüves pályáin.

 


Hirdetések