Dobos Sándor, 2019.06.05. | Vízilabda

Plézer János, Pálffy Márton és Monostori Attila összegzi a mögöttünk hagyott évet, egyben elmondjuk, milyen változásokat hoz a következő szezon.

Ahogyan arról írtunk, nem sikerült a Market-Vasas csapatainak az országos bajnokságok tabelláinak első felében végezniük. Ifjúsági csapatunk a tavalyi 8. helyet egy 10. pozícióra „váltotta”, a serdülők az előző szezonban elért 7. hely után ezúttal a 10. helyen zártak, míg a gyermekcsapat a tavaly 9. után most a 11. helyen végzett.

A vezetőedzők egy rövid értékelésre vállalkoztak, közülük ketten jövőre is az országos „táblán” dirigálnak, emellett váltás lesz a Budapesti Serdülő Bajnokságban induló csapataink kispadján.

Plézer János, ifjúsági csapatunk vezetőedzője így értékelt:

„Annak ellenére, hogy kevés 2000-es születésű játékos volt a csapatunkban, úgy érzem, még ebben a fiatal keretben is benne lehetett volna a 7. hely. Nem sikerült ezt elérni, és azt gondolom, sok mindent kell magamban, magunkban rendezni. Meg kell hozni komoly döntéseket a jövőben, azon kell dolgozni nap mint nap, óráról órára, úgy kell felkelni minden reggel, hogy olyan elhivatott, minden problémán és nehézségen átlendülő csapatunk legyen, mint amilyen a Vardar Skopje kézilabdacsapata. Az jelenti a sportteljesítményt, amit ők véghez vittek, igazi mintaként szolgál a BL-menetelésük mindannyiunknak. Olyan mentális szintre kell eljutnunk, hogy akár a papírformát is képesek legyünk felborítani. Mentális tekintetben sokkal többet várnék el a játékosoktól, minden bizonnyal én sem tudtam eléggé megértetni a fiúkkal, mire gondolok. Ez a szezon egyértelmű kudarc. Vagy én pakoltam nagy terhet a játékosokra, vagy én mértem fel rosszul az erőviszonyokat, vagy én választottam rosszul játékosokat, nem tudom. El kell fogadni, hogy a sport mentális és nem fizikai környezet. Legalább ötször voltunk kiélezett szituációban a végjátékban, egyszer sem tudtunk átlendülni ezeken. Csalódott vagyok, lehet, hogy nekem is sok mindent máshogy kell majd csinálnom a jövőben. De nem adom fel, nem az a típus vagyok, ezzel együtt nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, mert a következő szezonban, amelyben négy négyes csoportot alakítanak ki, nehezebb ellenfelek jutnak nekünk ezzel a 10. hellyel.”

Országos Ifjúsági Bajnokság:
10. Market-Vasas

8 győzelem
3 döntetlen
15 vereség
29 pont


Pálffy Márton, serdülőcsapatunk vezetőedzője így összegezte az évet:

„Elég kaotikus szezonunk volt. Kezdődött azzal, hogy az egyik centerünk klórallergia miatt nem tudta vállalni a szezont, így az őszi fordulókat egy centerrel játszottuk végig. A tavaszi idényben az ificsapatunkat elérte egy sérüléshullám, így a serdülőcsapat legjobbjai az ifibajnokságban is szerepeltek. Sajnos, ez a kettős terhelés rányomta a bélyegét az eredményességre. Összességében azt gondolom, hogy ha csapatként nem is tudtunk előrébb lépni, de a játékosok egyéni fejlődésében nagyot léptünk előre, amit a jövőben kamatoztatni tudunk. Kiemelném Juhász Mártont, aki két év és két vállműtét után tért vissza és néhány hónap alatt a csapat meghatározó játékosa lett, illetve Sipos Balázst, aki elsőéves serdülő létére, az ifi, illetve az OBI/B-s bajnokságban is be tudott mutatkozni. Végül szeretném megköszönni az összes játékosomnak az egész éves munkáját, illetve a Vasasnak, hogy országos csapat edzője lehettem az idén.”

Országos Serdülő Bajnokság:
10. Market-Vasas

8 győzelem
2 döntetlen
16 vereség
28 pont


Monostori Attila, gyermekcsapatunk vezetőedzőjének rövid összefoglalója:

„A realitásokat figyelembe véve legfeljebb egy-két hellyel végezhettünk volna előrébb a bajnokságban. Ez teljesíthető is lett volna, ha nem veszítünk pontot, pontokat a mögöttünk végzett csapatokkal szemben. A bajnokság elején sem támadásban, sem védekezésben nem voltunk elég jók, ugyanakkor a bajnokság második felére – úgy gondolom – a védekezésünk sokat javult, emiatt tudtunk sokkal szorosabb mérkőzéseket játszani az erősebb riválisokkal. A támadásokban rengeteget kell még fejlődni, de a szoros emberfogásban és a zóna elleni játékban is. A támadások során azt látom a fiúkon, hogy nincs meg bennük az egészséges önbizalom, ezért maradtak el az átlövésgólok leginkább. Egyébként rengeteg lefordulásgólt kaptunk, és ezek sokszor elsősorban a támadásaink végén történő koncentrációhiány miatt fordulat elő. Ezzel együtt a gyerekek sokat fejlődtek önmagukhoz képest, de még nagyon sokat kell dolgozni ahhoz, hogy meg tudják közelíteni a bajnokság első felében végzett csapatokat. A következő szezonban az új feladatom az országos serdülőcsapat irányítása lesz. A 2003-as és a 2004-es csapat játékosaival is dolgoztam már együtt, így könnyebb volt kiválasztanom, milyen kerettel kezdjük meg a felkészülést június 22-én. Természetesen azoknak, akik a serdülő II-vel kezdik a felkészülést a nyáron, ugyanúgy lesz lehetőségük bekerülni az országos keretbe.”

Országos Gyermek Bajnokság
11. Market-Vasas

6 győzelem
1 döntetlen
19 vereség
20 pont

Monostori Attila utalt tehát már a következő szezonra: ifjúsági csapatunkat, illetve az OB I/B-ben szereplő együttesünket továbbra is Plézer János irányítja majd, a serdülőcsapatunkat Monostori Attila veszi át. Az eddigi tréner, Pálffy Márton a Budapesti Serdülő Bajnokságban induló együttest irányítja (itt Szentgyörgyi Krisztián feladatát veszi át), és ezúttal indítunk a Budapesti Ifjúsági Bajnokságban is csapatot, ezért is ő felel majd. Az országos gyermek bajnokságban részt vevő gárdát a Vasashoz „frissen” érkező Homonnai Dániel vezeti majd.


Hirdetések