Dobos Sándor, 2019.06.02. | Vízilabda

Jól zárult a bajnokság a Market-Vasas számára a Budapesti Serdülő Bajnokságban.

Budapesti Serdülő Bajnokság, B-csoport, 6. forduló:

Market-Vasas II.–Ybl WPC 14-12 (7-2, 0-4, 2-3, 5-3)
Gólszerzők
: Bétéri 4, Pop 4, Györke, Mónus Máté, Hajnal, Lesták, Leibinger, illetve Krupp 4, Jáky 4, Yaka, Bodonyi, Oravecz, Rónai

Oázis SC–Market-Vasas I. 13-5 (1-0, 4-2, 3-2, 5-1)
Gólszerzők:
Matesz 7, Kis 3, Nyeste, Botzheim, Frey, illetve Sárközy 2, Mintál, Tihanyi Tóth, Vizi


Bár a felsőházba nem sikerült bejutnia a Vasasnak a Budapesti Serdülő Bajnokságban, hasznos volt a szezon, hiszen két csapattal is részt vettünk a kiírásban, így minden játékosunk egész évben rendszeres játéklehetőséget kapott – tehát azok is, akik nem tagjai az országos bajnokságban részt vevő keretnek.

Szentgyörgyi Krisztián vezette a fiatalokat mindkét fronton, és kimondva kimondatlanul is a II-es csapatunktól vártuk a jobb eredményt. Ez végül így is lett, az Ybl elleni szombati győzelemmel biztossá vált, hogy az alsóházat megnyeri az együttes. (Őket a Masped Kupán is sikerült legyőzni egyébként.)

„Örülök, hogy pozitívan zártuk a bajnokságot. Nem érhet minket az a vád, hogy a játékosoknak nem adtuk meg a lehetőséget a bizonyításra, két csapatban is játszattuk őket. Még egy plusz öröm, az I-es csapatunk kapusa, Tóth Benjámin lett az alsóház legjobb kapusa” – összegzett Szentgyörgyi Krisztián.

Az országos bajnokságok is befejeződtek a hétvégén a Vasas csapatai számára, ezekről egy másik összefoglalóban számolunk be.

A bajnokság B-csoportjának végeredménye:

1. Market-Vasas II. 16 pont
2. Oázis SC 13 pont
3. A-Híd OSC Újbuda II. 12 pont
4. Ybl WPC 12 pont
5. Market-Vasas I. 4 pont
6. Polo SC 3 pont
7. Komplex PSE 1 pont

Az A csoportban még egy forduló hátravan, de a KSI-nek már behozhatatlan az előnye az élen.


Hirdetések