Dobos Sándor, 2019.05.24. | Curling

Hivatalosan is véget ért a 2018/19-es curlingszezon, a sportági szövetség csütörtökön rendezte meg évzáró bankettjét.

„Kellemesen meglepődtem azon, hogy ilyen sokan vagytok” – fogalmazott Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Magyar Curling Szövetség évzáróján, egyben örömét fejezte ki, hogy a curlingtársalom (amely tehát nem is olyan pici) proaktívan dolgozik a mindennapokban.

„Sok pénz áramlik a magyar sportba, de vannak olyan sportágak, ahová talán még kevesebb érkezik. Ezért külön öröm itt lenni és látni, hogy enélkül is lehet előrehaladni, fejlődni. Mi minden segítséget igyekszünk megadni a curling társadalomnak, jól tudjuk, hogy a létesítmény-fejlesztés tekintetében is vannak tervek, támogatjuk ezeket. Ez is egy olyan év, amire emlékezni fogtok, de mi is, hiszen az EYOF-szerepléssel és az ott megszerzett bronzéremmel megérkeztetek az olimpiai családba, örülök, hogy személyesen tudtam ezt üdvözölni. Már korábban, évekkel ezelőtt, a vegyes páros versenyszám sikereinél lehetett látni, hogy jó úton jár a magyar curling. Ráadásul a vegyes páros egyébként is nagy érték, az olimpiai mozgalom fontosnak tartja a nemek közötti egyenlőséget, ez a sportág pedig ennek a szándéknak maximálisan megfelel jellegéből adódóan is” – tette hozzá Kulcsár Krisztián, aki üdvözölte azt is, hogy a szövetséget női elnök vezeti, aki ráadásul aktív részese az olimpiai mozgalomnak, a Magyar Olimpiai Akadémia és a MOB Nők a Sportban Bizottságának is tagja.


Kulcsár Krisztián és Nagy György

Dr. Bukta Zsuzsanna ő, aki az évzárón egy négyrészes kvízjátékkal is készült „övéinek”, ez tovább színesítette az esti programot. Merthogy az évzárón kapták meg kupáikat a szezon érmes versenyzői, köztük a Vasas SC curlingesei is.

„Minden büszke és bátorító szót felülír az a nagyon hosszú és csillogó eredménylista, amiért idén is megküzdöttek a versenyzőink. Mindenkinek csak gratulálni tudok a hosszú szezon után. Hadd említsem meg még az eredmények mellett azt az vasasos élményt, ami karácsony előtt ért minket: a Vasas Akadémia a Vasas SC-vel karöltve vett részt az Age of Hope alapítvány kezdeményezésében, az „Ezer gyerek karácsonya” jótékonysági programjában. Nagy öröm volt látni a curlinges összefogást és azt, hogy mi is ilyen sokan részt vettünk a programban” – összegzett Dencső Blanka, a Vasas SC curling szakosztályának vezetője.

Az évzárón részt vett Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára és Markovits László, a Vasas SC elnöke is, ők is közreműködtek a díjátadásokban. Ahogyan Kulcsár Krisztián is, aki például Nagy Györgyöt köszöntötte, aki ebben a szezonban megszerezte 50. (majd 51.) bajnoki érmét.


Joó Linda, a legtöbbet fejlődő játékos díjával

S akkor jöjjön a csillogó vasasos eredménylista a 2018/19-es szezonból:

Vegyes páros országos bajnokság, B-liga:
1. helyezett: Nagy Laura, Spiller Emilio
3. helyezett: Sövegjártó Petra, Kispataki Viktor (Vasas)

Ifjúsági vegyes páros országos bajnokság:
1. helyezett: Joó Linda (Vasas), Tatár Lőrinc
3. helyezett: Nagy Laura, Spiller Emilio

Ifjúsági csapat országos bajnokság:
1. helyezett: Vasas SC Girling (Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Tartalék: Bartalus Anna. Edző: Bodor Gábor)

Vegyes csapat országos bajnokság:
1. helyezett: Vasas Mix (Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely, Dencső Blanka)
3. helyezett: Team EYOF (Bíró Blanka, Dobor Dia Regina (Vasas), Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc. Edző: Szarvas Gábor (Vasas)

Egyéni női országos bajnokság:
2. helyezett: Szekeres Ildikó
3. helyezett: Joó Linda 

Egyéni férfi országos bajnokság:
1. helyezett: Nagy György

Országos Csapatbajnokság, nők:
2. helyezett: Hackers (Patonai Ágnes, Tóth Teodóra, Mercz Dóra, Szarvas Mónika, Major-Zéman Adrienn, Dencső Blanka. Edző: Szarvas Mónika)
3. helyezett: Vasas SC Girling (Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna. Edző: Bodor Gábor)

Országos Csapatbajnokság, férfiak:
2. helyezett: Vasas G-Force (Lados Tamás, Major Gergely, Szarvas Gábor, Szabó Gergely, Jakab Zoltán, Nagy György)

Vegyes páros országos bajnokság, A-liga:
2. helyezett: Szekeres Ildikó, Nagy György

Nemzetközi sikereink:

Ifjúsági Világbajnokság, Lohja:
4. hely: Vasas SC Girling (Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Tartalék: Bartalus Anna. Edző: Bodor Gábor)

Európai Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok (EYOF), Szarajevó:
3. hely (Bíró Blanka, Dobor Regina (Vasas), Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc. Edző: Szarvas Gábor (Vasas)

A Magyar Curling Szövetség különdíjai:

A legtöbbet fejlődő női játékos: Joó Linda
Az év csapata: Team EYOF
Az év edzője: Szarvas Gábor
Az év férfiversenyzője: Nagy György


Hirdetések