Dobos Sándor, 2019.05.20. | Curling

A Vasas három versenyzője is a dobogóra állhatott a hétvégi ifjúsági vegyes páros országos bajnokság végén.

Négy páros indult az idei országos bajnokságon, a legjobb pedig a Joó Linda-Tatár Lőrinc kettős lett, Linda a Vasas egyik legnagyobb reménysége és tehetsége, ezt a szezon korábbi versenyein is bizonyította (versenyzőtársa az UTE curlingese).

„Nagyon örülök, hogy meg tudtuk tartani a bajnoki címünket. Foggal körömmel küzdöttünk érte. Nem mindig voltunk a topon, de sikerült a legtöbbször jól kijönnünk a mérkőzésekből. Köszönök mindent a partneremnek. Remélem, jövőre is összejön az első hely” – fogalmazott Joó Linda az aranyérem megszerzését követően.


Joó Linda (Vasas), Tatár Lőrinc és Palancsa Dorottya (UTE)

Az ezüstérmet a Bíró Bernadett-Kalocsay Ottó (FTC, UTE) duó szerezte meg, míg a bronzérmet a tisztán vasasos kettős, Nagy Laura és Spiller Emilió. A bajnokság negyedik indulója a Nagy Lola Olimpia (szintén Vasas), Kárász Raul duó volt, ők a legfiatalabb indulóként remekül helyt álltak.

Fontos megjegyezni, hogy roppant színvonalas volt ez a mostani ob, hiszen az első három helyezett már a felnőtt vegyes páros ligában is versenyez. A fiatalok lelkesedését és kitartását jól jelzi, hogy a döntő és a bronzmérkőzés után hajlandók voltak egy vegyes csapat edzőmérkőzést is játszani a felnőtt vegyes csapatunk ellen – mondani sem kell, hogy ez büszkeséggel töltötte el az egész szakosztályt.


Nagy Laura, Spiller Emilió és Szekeres Ildikó, a páros felkészítője


Hirdetések