Dobos Sándor, 2019.05.20. | Vízilabda

Két győzelem és egy vereség a mérlege a vasárnapi utánpótlás-fordulónak. Az OB I/B-ben az Ybl alighanem elhappolta a negyedik helyet a Vasas előtt.

OB I/B, felsőház, 7. forduló:

Vasas SC–Ybl WPC 8-9 (1-1, 3-4, 1-2, 3-2)
Gólszerzők:
Makszim 3, Steinmetz Á., Korom T., Farkas R., Derekas D., Sipos, illetve Nagy Á. D. 4, Cséplő 2, Petrák, Cserdi, Kibédi

Plézer János vezetőedző:
„Mindkét Ybl elleni meccsünk vereséggel végződött, de míg az első találkozó után tanácstalan voltam az okokkal kapcsolatban, most talán más a helyzet. Úgy éreztem, itt van reális esélyünk a győzelemre, viszont be kell látnom, hogy minden bizonnyal nem tudtam eléggé motiválni a csapatot, nem voltunk közös nevezőn. Nem tudom, talán csak nekem volt fontos a mérkőzés, szerettem volna, ha szépen fejezzük be a bajnokságot, mindenesetre ezt nem tudtam megfelelően nyomatékosítani a játékosokban. Úgy érzem ezzel együtt közös a felelősség, megvan tehát az enyém is. Úgy érzem, ez a csapat többre hivatott az ötödik helynél.”

A bajnokság állása:

Országos Ifjúsági Bajnokság, 25. forduló:

Market-Vasas–AVUS Szombathely 8-12 (1-3, 1-2, 3-5, 3-2)
Gólszerzők:
Magyar B. 3, Fótos 2, Pardi, Péter L., Sipos, illetve Ekler B. 5, Sági 3, Ekler Zs. 3, Baranyai

Plézer János vezetőedző:
„Az első védekezésünk alkalmával kaptunk egy 4 perces kiállítást, amit viszont nagyon jól átvészeltünk, a fiúk nagyon lelkesen és odaadóan játszottak. A bajnok ezután kezdődtek, és nem tudom, pontosan miért. Vagy sokat kivett az a négy perc fizikailag, vagy túlságosan megnyugodtunk, valahogy elment a tűz. Nem fordult meg a fejemben, hogy ezután ennyire megváltozik a játék képe. Nem tudtuk az ellenfél két-három meghatározó játékosát kivenni a játékból, ez döntő volt. A KSI ellen 10 gólt kaptunk, az AVUS-tól most 12-t, ez nem megengedhető. Nem elöl dőlt el a meccs, hiszen 8 lőtt gól akár nyerő is lehet egy kiélezett csatában, most hátul dőltek el a fontos dolgok, és a lövéshatékonyságunk gyengeségén.”

Csapatunk a 9. helyen áll az utolsó forduló előtt.

Országos Serdülő Bajnokság, 25. forduló:

Market-Vasas–AVUS Szombathely 15-5 (6-1, 3-2, 4-0, 2-2)
Gólszerzők:
Záveczki Z. 3, Mókus 3, Magyar B. 2, Juhász 2, Fótos 2, Gémesi 2, Pop, illetve Ekler Zs. 2, Sántha, Pungor, Pónya

Pálffy Márton vezetőedző:
„Őszintén szólva nagyobb ellenállásra számítottam, annak ellenére, hogy ősszel Szombathelyen győzni tudtunk. Örülök ezzel együtt a győzelemnek, mert nagyon ránk fért már. Remélem, hogy ez ad akkora lökést a csapatnak, hogy az utolsó fordulóban Egerben is nyerni tudunk.”

Csapatunk a 10. helyen áll az utolsó forduló előtt.

Országos Gyermek Bajnokság, 25. forduló:

Market-Vasas–AVUS Szombathely 8-5 (3-1, 1-2, 3-1, 1-1)
Gólszerzők
: Thuróczy 3, Mintál 3, Ragácsi, Tasi, illetve Prácser 2, Galambos, Németh B., Varga B.

Monostori Attila vezetőedző:
„Győztünk. Végig szorost védekeztünk ezúttal is, és szerintem jól csináltuk. A sarkalatos pont ezúttal is a támadás volt, a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi. Úgy gondolom, hogy ezt a Szombathelyt nagyobb arányban kellett volna legyőznünk. Nem vagyunk sokkal jobb csapat, de azért egy kicsit meggyőzőbbek is lehettünk volna. Persze, ettől még örülök a győzelemnek. Szeretnénk Egerben is nyerni, bár helyezésben az a bajnoki már nem dönt el semmit az esetünkben.”

Csapatunk a 11. helyen áll az utolsó forduló előtt. 


Hirdetések