Dobos Sándor, 2019.05.14. | Sportlövészet

A Magyar Sportlövők Szövetség éves küldöttgyűlésén elismeréseket adtak át.

Kovács Tibor, a Vasas-APLE szakosztály-igazgatója az Életműdíj utáni legmagasabb kitüntetésben részesült a szövetségi küldöttgyűlésén, Arany Jelvényt kapott. A díjat Nagy György, a szövetség elnöke és Sinka László főtitkár adta át.

Az Angyalföldi Polgári Lövész Egylet alapítóját arról kérdeztük, mit jelent számára ez az elismerés.

„Több apropója volt a díjnak, egyrészt a korom, mert idén töltöm a 75-öt, másrészt 50 éve vagyok a klub vezetője, én alapítottam az APLE-t. 50 év… Nem sűrűn fordul hasonló elő, emellett 14 évig voltam a szövetség főtitkára, szóval a sok évtizedes munkámat díjazták. Gyönyörű és elegáns a díj egyébként, köszönöm, hogy megkaphattam.”

Ami az aktualitásokat illeti:

„Most az 50 méteres bajnokságra készülünk, elkezdjük a felkészülési időszakot, bízom benne, hogy őszre, amikor jönnek a versenyek, megfelelő állapotban lesznek a versenyzők. El kell mondanom, hogy nemrég rendezték meg az Európai Ifjúsági Liga csapatbajnokság svájci fordulóját a légpuskások számára, a magyar csapatban ott volt a Vasas-APLE versenyzője, Wittmann Péter is, aki jól is lőtt, végül ezüstérmet szereztek a fiatalok” – tudtuk meg Kovács Tibortól.


Hirdetések