Dobos Sándor, 2019.05.10. | Labdarúgás

Nyerni szeretne Szanyó Károly csapata, dacára annak, hogy a feljutás gyakorlatilag elúszott.

Két forduló van hátra a labdarúgó Merkantil Bank Liga 2018/19-es szezonjából, és a fő kérdés már eldőlt, a Zalaegerszeg nyerte meg a bajnokságot, így a következő idényben az első osztályban szerepelhet.

A Kaposvár nagy hajrát indított, a Vasasénál is nagyobbat, ennek megfelelően lehagyta a Gyirmótot, és feljött a második helyre. 68 pontja van Waltner Róbert csapatának, a Vasasnak 62, azaz éppen két győzelem a különbség két fordulóval a vége előtt.

A versenykiírás értelmében azonos pontszám esetén először a több győzelem számít, majd ezt követően a gólkülönbség és a több lőtt gól, csak negyedik a sorban az egymás elleni eredmény. Nos, a Vasasnak jelenleg 17 győzelme van, a Kaposvárnak 19, számolgatni tehát csak akkor érdemes, ha a Kaposvár mindkét mérkőzését elveszíti (a Dorog ellen idegenben, majd a Soroksár ellen hazai pályán), ebben az esetben ugyanis a gólkülönbség dönt. Most nem megyünk bele további számolgatásokba, ez maradjon meg az utolsó fordulóra, amikor egyébként a bajnok ZTE-t fogadja a Vasas.

Szanyó Károly, a Vasas FC vezetőedzője így nyilatkozott a szombati mérkőzésről az FC hivatalos weboldalán: „Mindenképpen nyerni akarunk Cegléden. Nagyon bízom benne, hogy a srácok is ugyanúgy gondolkodnak, mint én, és ők is szeretnék szépen zárni a szezont. Kell annyi önbecsülésünknek lenni, hogy a hátralévő két meccsen kiszolgáljuk a szurkolóinkat. Bízunk a támogatásukban, ami mindig sok erőt ad a csapatnak.”

Az őszi fordulóban 5-1-re vertük a ceglédieket, akik jelenleg még kiesőhelyen állnak, de csak két pontra vannak a még bentmaradást érő 17. helytől.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Kazincbarcika ellen megsérült Murka Benedeket műteni kell, várhatóan 6-9 hónap múlva térhet vissza a pályára.


Hirdetések