Dobos Sándor, 2019.05.04. | Vízilabda

Nem sikerült győzni Kaposváron, ami azt jelenti, hogy a KSI-vel játszik a Vasas a 15. helyért.

E.ON OB I, a 13-16. helyért, 2. mérkőzés:

Kaposvári VK–VasasPlaket 8-7 (1-2, 4-1, 1-1, 2-3)
Kaposvár, vezette: Csizmadia, Füzesi

Kaposvár: Krémer – Kovács O. 1, Giga 1, Berta 3, Dobos D., Tóth K., Juhász-Szelei. Csere: Lukács Á., Pataki, Varga Zs., Vindisch 3, Németh B., Németh L. Vezetőedző: Berta József

Vasas: Dévai – Miklós L. 2, Sélley-Rauscher, Hegedüs 1, Simon 2, Takács B., Halek 1. Csere: Trombitás, Szabó B., Bencz 1, Hőna, Hajdu A., Major. Vezetőedző: Bóbis Máté

Gól/emberelőny: 5/13, illetve 2/12
Ötméteresek: -, illetve 2/2
Kipontozódott: Juhász-Szelei, illetve Takács Bálint

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 7-4, a Kaposvár javára.


Sikerült legyőzni a szezonban először a Kaposvárt a szerdai játéknapon, ennek volt köszönhető, hogy létrejöhetett a mindent eldöntő szombati mérkőzés. Egyszerű volt a képlet: aki győz, bentmarad, egyben játszhat a 13. helyért, az UVSE-vel. A vesztesre a 15. helyért vívandó párharc vár, a KSI-vel, azt követően pedig… De erről nem akartunk hallani.

Jól indult a meccs, amelyen ismét Dévai Kristóf kezdett a kapuban, hiszen Simon Henrik, majd Miklós Levente góljaival 2-0-ra vezettünk. A folytatás kevésbé volt szép, mert bár az első negyed végén még mindig vezettünk 2-1-re, 3-0-s rohammal indított a Kaposvár a második szakaszban, ezzel 4-2-re ment el. Ahogyan az első meccsen, ezúttal is a korábbi korosztályos válogatott Berta József lőtte be magát, három gólnál járt a 11. percben. Bencz Rolf szépített büntetőből, de a montenegrói Giga ismét betalált, és nagyon fontos emberelőny maradt ki 3 perccel a nagyszünet előtt, Hegedüs Gábornak ítéltek támadóhibát.

5-3-as kaposvári vezetést jegyezhettünk fel a nagyszünetben, majd 5 másodpercen múlt, hogy ne szerezzünk gólt a harmadik negyedben. Akkor Halek Márton talált be, így legalább maradt a kétgólos differencia a zárónegyedre.

Aztán ez gyorsan háromgólosra nőtt, de Miklós Levente, majd Hegedüs Gábor köszönt be, így 7-6-ra zárkóztunk. Sőt, Simon Henrik egyenlíteni tudott 4 és fél perccel a vége előtt, rá nem lehetett panasz ebben a párharcban. Nagyon fájó volt, hogy a korábbi Vasas-játékos, Vindisch Ferenc már harmadik gólját szerezte ezután nem sokkal, így megint a hazaiak vezettek.

Nagyon izgalmas volt a meccs utolsó szakasza, Hegedüs harcolt ki kiállítást 1:35-tel a vége előtt, muszáj volt gólt szerezni, időt is kért Bóbis Máté. Sélley-Rauscher lövését kitolta Krémer Balázs, maradt a labda a Vasasnál, de Hegedüs Gáborra támadóhibát fújtak, így 40 másodperccel a vége előtt a hazaiak kértek időt. A támadást ügyesen végigjátszotta a hazai csapat, a Vasasnak 16 másodperce maradt, hogy egyenlítsen.

Ez nem sikerült, így 8-7-re a Kaposvár megnyerte a mérkőzést.

Mindez azt jelenti, hogy a Vasas a 15. helyért kénytelen játszani a KSI-vel. Ennek a párharcnak a vesztese kiesik, a 15. helyezett pedig osztályozót játszik az OB I/B második helyezettjével, amennyiben ebben a pozícióban egy olyan csapat végez, amelyik feljuthat az első osztályba.

Berta József, a Kaposvár vezetőedzője: "Ha így küzdöttünk volna az egész szezonban, biztos, hogy jobb helyezést érünk el. Az életünkért játszottunk, jól védekeztünk, kevés gólon tartottuk az ellenfelet, ez alapozta meg a sikerünket."

Bóbis Máté, a VasasPlaket vezetőedzője: "A harmadik negyed végén szereztük meg a negyedik gólunkat, ez igen kevés egy ilyen mérkőzésen. Küzdöttünk, de nehéz helyzetbe kerültünk – ebből kell majd felállnunk."

Az E.ON OB I 2018/19-es szezonjának további programja:

Döntő 
FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-OSC-Újbuda

A 3. helyért 
Szolnoki Dózsa-ZF-Eger 

Az 5. helyért 
PannErgy-Miskolc-BVSC-Zugló vagy Budapesti Honvéd 

A 7. helyért 
BVSC-Zugló vagy Budapesti Honvéd-Debrecen 

A 9. helyért 
Metalcom-Szentes-PVSK-Mecsek Füszért 

A 11. helyért 
Tatabánya-AVUS Szombathely

A 13. helyért 
UVSE-Hunguest Hotels-Kaposvári VK 

A 15. helyért 
KSI-VasasPlaket


Hirdetések