Dobos Sándor, 2019.04.26. | Kosárlabda

Meghosszabbította szerződését a Vasas Akadémiával sokak kedvence, a 18 éves Tóth Orsolya, aki mentalitásával – és persze tudásával – a csapat egyik legnagyobb erőssége.

A végül a 10. helyen záró felnőttcsapatunk meghatározó játékosa Tóth Orsolya, aki hét éve játszik a Vasas Akadémia berkein belül. Tavaly (és két éve) is még elsősorban a 3x3-as szakágban elért sikerei miatt írtunk róla, így azonosították be sokan, de ez a szezon volt a bizonyíték arra, hogy a hagyományos teremszakágban is nagy jövő előtt áll.

Ráadásul tudatosan építi magát, ezt bizonyítja, hogy marad a Vasas Akadémia csapatában, itt ugyanis sok játéklehetőséget kap a következő szezonban is.

„Azért döntöttem úgy, hogy maradok, mert óriási bizalmat kapok a szakmai stábtól, rengeteg játéklehetőséget, és sok egyéni feladatot. (…) Szeretnék még egy szinttel feljebb lépni, még jobb játékos lenni, amihez a Vasas Akadémia ideális csapat. Sokat befolyásolt a döntésemben az, hogy az itteni edzők rengeteget foglalkoznak velünk, és biztatnak minket” – fogalmazott Tóth Orsolya a csapat hivatalos weboldalának.


Tóth Orsolya, Krivacsevics Dragoljub szakosztályvezető és Földi Attila vezetőedző

„Orsit nyugodtan nevezhetjük a Vasas gyermekének, aki mindig felismerhető volt pályán mutatott mozgékonyságának és harciasságának köszönhetően. Az ő odaadása és komoly munkája addig vezették őt, hogy korosztályában 3×3-ban a világ legjobb játékosa volt, és egyben kulcsszereplője a tavaly bronzérmet nyert U18-as magyar válogatottnak. Azzal kapcsolatban még mi is csak találgatni tudunk, hogy Orsi milyen magasságokig fog eljutni, de mi a Vasasban bízunk abban, hogy a munkához való hozzáállása és tehetsége eljuttatják majd őt a legmagasabb céljaihoz. Nagyon boldogok vagyunk, hogy úgy döntött, együtt folytatjuk tovább a közös munkát a Vasasban” – ezt már Krivacsevics Dragoljub, szakosztályvezetője tette hozzá.


Hirdetések