Dobos Sándor, 2019.04.17. | Kosárlabda

Hosszú idő után játszik ismét bajnoki mérkőzést a Vasas Akadémia férficsapata Pasaréten, az életben maradás a tét.

A tavalyi szezonhoz hasonlóan ebben az idényben is a kőérbereki Sport11 csarnokban játszotta hazai mérkőzéseit a Vasas Akadémia. Míg azonban tavaly végig ott menetelt – emlékezhetünk, alapszakasz hatodikként jutott be a bajnoki döntőbe! – ebben az évben Pasaréten is „megmutatja magát”.

Ahogyan arról írtunk, sorozatban másodszor sikerült a playoff szereplést kivívni, egy sokkal kiegyensúlyozottabb bajnokságban, ráadásul ehhez többször idegenben kellett nyerni fontos meccseket. Végül a hetedik helyen jutottunk be a rájátszásba, így az egymás elleni eredmények miatt a Veszprém mögött másodikként végző MAFC lett az ellenfél a negyeddöntőben.

Mondani sem kell, ez mekkora presztízscsata, a két klub a korosztályos vetélkedések mellett felnőttszinten is őriz egymásról magvas emlékeket. Nos, az alapszakaszban kétszer is Hencsey Tamás csapata örülhetett, a Sport11-ben 100-83-ra nyertek, a Gabányi-csarnokban 92-87-re, mindkét meccsen kiváló periódusai voltak a Vasasnak.

És a negyeddöntő első meccsén is jól tartotta magát a Vasas Akadémia, de végül a zárónegyedben „robbantott” a MAFC, azt 21 ponttal nyerte meg.

Faragó Péter, a mieink vezetőedzője még az alapszakasz végén így zárta a bajnokság első felének értékelését:
„(…) nekünk nem elég küzdeni, mert megvannak a korlátaink, emellett még kiválóan is kell játszanunk. Jó kis feladat lesz ez, ami előttünk áll. Nagyon sok vesztegetni való idő nincsen, de megragadom az alkalmat és megdicsérem a csapatot és a fiúkat azért, amilyenek. Gratulálok a fejlődéshez és igyekszünk lehetőséget teremteni magunknak a továbbiakban. Mindenkinek köszönöm a munkáját, aki a csapat mellett és vele valamilyen formában is dolgozott, dolgozik év közben, tietek is az újabb playoff részvétel.”

Nos, hogy ez a bizonyos playoff részvétel hosszú legyen, nyerni kell a roppant erős, amerikai légióst is foglalkoztató MAFC ellen.

A csütörtöki pasaréti mérkőzésre – amely 19 órakor kezdődik – 1500 forint lesz a belépő, a szakosztály vezetése mindenkit arra kér, hogy időben érkezzen, mert csak 245 főig tudják beengedni a szurkolókat.

NB I/B Piros-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Vasas Akadémia–MAFC – április 18., csütörtök, 19 óra, Vasas Pasarét Sportcentrum

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a MAFC javára.


Hirdetések