Dobos Sándor, 2019.04.16. | Curling

Szépen szerepeltek a vasasos csapatok az A-ligában, a hétfő este véget ért férfidöntőben végül az újpestiek fiatal együttese örülhetett, így ők mehetnek az Európa- és világbajnokságra. A nőknél a dobogó két fokán is vasasos csapat állhatott.

A lehető legizgalmasabban zajlott a csapatbajnokság a Vasas számára, mert a férfiak döntője csak a harmadik mérkőzésen dőlt el, hétfőn este. Maratoni volt a csapatbajnokság első osztályának küzdelme, hiszen négy versenyhétvégén küzdöttek a legjobb helyezésekért a résztvevők.

„Ebben az évben változott a lebonyolítás, az öt kiemelt csapathoz csatlakozott még a B-ligából egy, és mindenki játszott mindenkivel, kétszer. Ez tíz mérkőzést jelentett, amelynek a végén az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszott az elődöntőben” – ismertette az ob részletei Dencső Blanka, a Vasas curlingszakosztályának vezetője. „Ez a legrangosabb, legnagyobb presztízzsel bíró versenyszám, az olimpiai programban is ez szerepel. Mondhatom, hogy nekünk kedvezett ez a lebonyolítás, a Vasas csapatainak jól sült el ez a sorozat. A fiúknál a G-Force hatalmas eredményt ért el azzal, hogy legyőzte az itthon négy éve veretlen Kiss Teamet, Kiss Zsoltékat nagyon régen múlta felül idehaza bárki, a fiúknak ez sikerült. Bár a döntőben megvolt az esély az aranyéremre, végül a fiatal újpestiek győztek, gratulálunk nekik, számunkra az ezüst is szépen csillog. A Titánoknak ez az ob most kevésbé sikerült, viszont a nőknél két csapatunk is dobogóra állhatott. A Hackers ismét ezüstérmes lett, ami, úgy érzem, tavalyhoz hasonlóan remek eredmény. A Girling pedig ismét igazolta, hogy övék a jövő. Nagyon hiszünk a lányokban, a cél az, hogy tovább építsük őket, hiszen most is nagyon fiatalon bizonyítottak a felnőttmezőnyben. A Vasas Nők csapatában többen is sérüléssel küzdöttek, így is szépen teljesítettek a házi bronzmérkőzésen.”


Fotók: Vasas Attila

Joó Linda, a Vasas SC Girling részéről így értékelt:
"A verseny jól indult számunkra, az alapszakasz első felét ugyanis veretlenül zártuk. Az azt követő két hétvégén elfáradtunk egy kicsit, és ez az eredményeinken is meglátszott, de végül sikerült megszereznünk a bronzérmet. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk a pár hétvége alatt. Örülök a sikerünknek, a jövőben a hibáinkat kijavítva és precízebb játékkal térünk vissza."

Patonai Ágnes, a Hackers részéről így összegezte az ob-t:

„Az ob-ra nevezéskor még az elvárásaink is vegyesek voltak csapaton belül. Volt, aki a tavalyi ezüstérmen felbuzdulva idén nyerni szeretett volna, jómagam akkor még a négybe kerülést is óriási eredménynek tartottam, látva az ellenfeleket és a felkészültségüket. Aztán elkezdődött a versenysorozat és egyre jöttek az eredmények, a győzelmek, a parádés megoldások és remek dobások. A negyedik versenyhétvégére már reális elvárás lett mindenkiben, hogy döntőt játsszunk, ami egy jó formaidőzítéssel és taktikázással sikerült is, hiszen szombaton az utolsó csoportmeccset és végül a playoffot is sikerült megnyernünk, két rendkívül szoros és fordulatos meccsben. Aztán jött a döntő vasárnap és mi érezhetően elfáradtunk. A rendkívül jól felépített endekben mindig rosszkor jött egy-egy apró hiba, ami miatt végül megfordult az eredmény. Ennek ellenére szoros meccsekben, nagyon jó játékkal kaptunk ki, így mondhatjuk, hogy nem mi vesztettünk, hanem az ellenfél jobb volt. Sok sikert kívánunk nekik az Eb-n idén is.”

A férfiak tehát az újpestiek fiatal egységével vívták a döntőt, a két nyert mérkőzésig tartó finálé hétfőn este dőlt el.

Szabó Gergely így összegezte a G-Force menetelését:

„Az országos bajnokság előtt az éremszerzést tűztük ki célként a csapatnak. Nehezen indult a négy hétvégén átívelő verseny, kiábrándító játékkal kezdtünk, de aztán hétről hétre egyre jobb formát mutatva lendültünk bele, így sikerült bejutnunk a legjobb négy csapat közé. Az elődöntőben az alapszakaszt veretlenül teljesítő, regnáló bajnokcsapattal találkoztunk, akiket jó játékkal, hosszabbításban, és a szerencsét is mellettünk tudva végül sikerült legyőzni. A korábbi férfiválogatott négy éve nem kapott ki itthon, így kerültünk be a döntőbe.


Fotó: Kuttner Ádám

A két győzelemig tartó döntő első mérkőzésén nagyon szoros csatában, hosszabbításban kikaptunk, azonban a második meccsen végig koncentrált játékkal győzni tudtunk, így jöhetett a mindent eldöntő mérkőzés, ahol viszont sajnos már hiányzott a magas fokú koncentráció, elfáradt a csapat a négyhetes menetelésben és az egész napos munkában, hiszen hétköznapra esett a találkozó. Kiélezett küzdelemben alulmaradtunk a nagyon jól játszó újpesti csapattal szemben. Előzetesen, azt hiszem, elfogadtuk volna az ezüstérmet, így viszont végül csalódottan fejeztük be a bajnokságot. Köszönjük a Vasas és családtagjaink támogatását, akik biztosították a nyugodt versenyzéshez szükséges feltételeket!”

Nők:

Az alapszakasz végeredménye:

1. Vasas SC Girling 16 pont
2. UTE Team Palancsa 16 pont
3. Hackers 14 pont
4. Vasas Nők 8 pont
5. UTE Four Four női 4 pont
6. SSC Nők 2 pont

Az elődöntőben:
Vasas SC Girling–Hackers 6-7
UTE Team Palancsa–Vasas SC Nők 7-3

A bronzmérkőzésen:
Vasas SC Girling–Vasas Nők 12-8

A döntőben:

Hackers–UTE Palancsa Team 8-10, 4-11 (összesítésben 0-2)

A Hackers csapata:
Patonai Ágnes, Tóth Teodóra, Mercz Dóra, Szarvas Mónika. Tartalék 1: Major-Zéman Adrienn. Tartalék 2: Dencső Blanka. Edző: Szarvas Mónika

A Vasas SC Girling csapata:
Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina. Tartalék: Bartalus Anna.  Edző: Bodor Gábor


A Vasas Girling csapata

A Vasas Nők csapata:
Bartalus Krisztina, Tóth-Csősz Orsolya, Nagy Gyöngyi, Szentannai Ágnes. Tartalék: Szekeres Ildikó. Tartalék 2: Nagy Lola. Edző: Jakab Zoltán

Férfiak:

Az alapszakasz végeredménye:

1. Team Kiss 20 pont
2. FTC DreamTeam 16 pont
3. Vasas G-Force 8 pont
4. UTE Ifjonti HÉV 8 pont
5. FTC Jaguars 8 pont
6. Vasas SC Titánok 0 pont

Az elődöntőben:
Team Kiss–Vasas G-Force 9-10
FTC DreamTeam–UTE Ifjonti HÉV 9-10

A bronzmérkőzésen:
Team Kiss–FTC DreamTeam 7-4

A döntőben:
Vasas G-Force–UTE Ifjonti HÉV 9-10, 10-3, 4-9 (összesítésben 1-2)

A Vasas G-Force csapata:
Lados Tamás, Major Gergely, Szarvas Gábor, Szabó Gergely. Tartalék: Jakab Zoltán. Tartalék 2: Nagy György

A Vasas SC Titánok csapata:
Kárász Raul, Kispataki Viktor, Spiller Emilio, Nagy Viktor. Tartalék: Asztalos Bálint. Edző: Sárdi Péter


Hirdetések