Jenkei Dániel, 2019.04.09. | eSport

Jól sikerült a Vasas SC eSport csapatának bajnoki premierje.

HPCL 3. osztály 1. játéknap

RMS Galaxy - Vasas SC eSport 3:3 (2:2)

Gólszerzők: Sturcz, Rézműves, Cinkotai.
Sárga lap: Sturcz

 

Vasas SC eSport - RMS Galaxy 3:0 (1:0)

Gólszerzők.: Kőműves, Rézműves, Sturcz.


Nagy izgalmakkal vártuk a vasárnap estét, hiszen a Vasas SC eSport első tétmeccsét játszotta a magyar bajnokságban. 

Ellenfelünk az újoncként induló RMS Galaxy volt, akik bár csapatként először szerepelnek a magyar bajnokságban,  játékosaik többsége első és másodosztályú tapasztalattal rendelkezik.

Csapatunk a történelmi első mérkőzését az Erdős, Molnár, Ulicska, Kapcsos, Cserjés, Darázs, Vaganyik, Rézműves, Sturcz, Cinkotai, Édelmann felállásban kezdte.

A mérkőzést kicsit idegesen kezdték a mieink, amit a Galaxy egy baloldali beadást követően ki is tudott használni (1:0). Szerencsére nem voltunk sokat hátrányban, a 25. percben Rézműves Patrik érkezett jól egy kapusról kipattanó labdára, jobbszélsőnk pedig nem hibázott (1:1). A 40. percben aztán sikerült fordítani is: Édelmann szerzett labdát közvetlenül ellenfelünk tizenhatosa előtt, amit higgadtan tovább passzolt Sturcznak, aki egy cselt követően lőtt a hálóba (1:2) A vezetésünk nem tartott sokáig, 2 perccel később egy szögletet tudott kihasználni a Galaxy (2:2).

A második félidőben sokáig nem esett újabb találat, ám a 85. percben Sturcz tudott meglépni a jobb szélen, majd a jól adta be a labdát az érkező Cinkotainak, aki higgadtan a hálóba fejelt. Sajnos sokáig ismét nem örülhettünk, mert ellenfelünk nagy nyomás alá helyezett minket, és három perccel később ismét egy sarokrúgást követően egyenlítettek. (3:3)

 

 

A második összecsapásra két helyen változtattunk a kezdőcsapaton. Ezúttal az Erdős, Molnár, Kiss G., Kapcsos, Cserjés, Darázs, Vaganyik, Rézműves, Sturcz, Cinkotai, Kőműves felállásban léptünk a virtuális gyepre.

Az első mérkőzés hibáiból tanulva rögtön az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, így az elejétől kezdve sikerült uralni a játékot. Az első gólra ezúttal sem kellett sokat várni, a hetedik percben Sturcz vette észre a védőjétől elszakadó Kőművest, támadónk pedig 16 méterről laposan lőtt ellenfelünk hálójába. (1:0) 

A következő találatra egészen a 82. percig kellett várni, akkor Rézművest buktatták a büntetőterületen belül. A megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette (2:0). 

Ezután már muszáj volt kinyílnia ellenfelünknek, de próbálkozásaikat jól hatástalanította a védelmünk. 

A 85. percben egy labdaszerzést követően Sturcz lépett meg a félpályánál, majd a kilépő kapus mellett higgadtan tolta el a labdát, és 16 méterről a hálóba lőtt, ezzel beállítva a 3:0-ás végeredményt.

 

 

Erdős Levente csapatmenedzser így értékelt röviden honlapunknak: - Az első meccsen kicsit idegesen játszottunk, de jó volt a helyzekihasználásunk, és mondhatjuk, hogy végig irányítottunk, a Galaxy pedig főként a rögzített szituációkból tudott eredményes lenni. A második meccsre aztán sokat javult a védelmünk, elöl pedig sikerült kihasználnunk az adódó helyzeteket, így magabiztosan hoztuk ezt a találkozót.


Hirdetések