Dobos Sándor, 2019.04.07. | Jégkorong

Rendhagyó edzőmérkőzést játszott a Schiller-Vasas csapata, melyen közepes játékkal is nyerni tudott.

Különleges volt a találkozó több szempontból is. Egyrészt Szegeden rendezték, másrészt egy nemzeti válogatott ellen játszotta a Schiller-Vasas, harmadrészt a bajnokság zárása után, már a következő szezonra előkészítő időszakban.

Ennek ellenére csapatunk elfogadta a spanyolok invitálását, amely annak is köszönhető, hogy Ladányi Balázs vezetőedző jó kapcsolatot ápol a spanyol kapitánnyal, Luciano Basilével. Spanyolország a belgrádi divízió 2/A-s világbajnokságra készül, amely jövő héten kezdődik – edzőpartnert kerestek ezt megelőzően.

Nos, a szombati szegedi bajnokit Fliszár Zalán két, valamint Schmál Kristóf és Surányi Zsolt egy-egy góljával 4-0-ra nyerte a Schiller-Vasas HC.

„Vannak pozitív dolgok, amiket a mérkőzésről el tudok mondani, például nem kaptunk gólt, sérülés nélkül lehoztuk a meccset, de azért a tempónk nem olyan volt, amivel általában elégedettek lehetnénk. Mi úgymond formán kívül vagyunk, a spanyolok most élesednek a vb-re, és ez számít, annak ellenére, hogy nagyon nagy a különbség a két ország hokikultúrája között. Az eredménnyel úgy ahogy elégedett vagyok, sok sikert a spanyoloknak a világbajnokságra” – mondta el véleményét Ladányi Balázs vezetőedző.

„Ez volt az egyetlen meccsünk a világbajnokság előtt. Sok fiatal játékossal érkeztünk, voltak, akikkel még nem is találkoztam. Ezért is volt ez egy jó mérkőzés számunkra, fel tudtuk használni arra, hogy fejlődjük a jövő heti vb-rajtig” – összegzett a meccs után Luciano Basile, a spanyolok szövetségi kapitánya.

A Vasasnak van egyébként még egy mérkőzése a közeljövőben, szerdán, a Tüskecsarnokban az U18-as válogatottal mérkőzésünk. Ebben a nemzeti csapatban ott van Farkas Botond, a Vasas játékosa is, valamint Szirányi Dániel fizioterapeuta és Székely Csaba kapusedző a stáb tagjaként dolgozik majd az áprilisi, divízió 1/B-s világbajnokságot, erre készül a válogatott.

(Fotók: Németh Annamária/Szeged Ma)


Hirdetések