Jenkei Dániel, 2019.04.01. | Úszás

Remekül sikerült a Vasas úszóinak a debreceni nagymedencés országos bajnokság, egy bajnoki arany mellett további érmes helyezéseket értek el, így klubunk az egyesületi pontverseny hatodik helyén végzett.

Kezdjük a legfontosabbal: a Hosszú Katinka-éra után ismét van felnőtt magyar bajnoka úszásban a Vasasnak.

Kutasi Máté számára már az elmúlt években is érett az arany 200 mellen, most is esélyesként ugrott medencébe, és össze is jött az első hely, igaz speciális körülmények között, hiszen versenyzőnk a vb-résztvevő Horváth Dáviddal teljesen egyszerre csapott a célba, mindketten 2:13.18-as időt úsztak, így „feleződött” az arany, ami persze semmit nem von le a bajnoki cím értékéből.
 

 

György Réka is remek formában érkezett haza Amerikából a bajnokságra, igaz nem volt sok ideje az átállásra. Ehhez képest két egyéni számban is úgy ért el dobogós helyeket, hogy csak a válogatott top-versenyzői kerültek elé. 100 háton második lett Burián Kata után, 200 vegyesen pedig Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna mögött bronzérmet nyert.

Két egyéni bronzérmesünk is lett, a fiatal Szabó-Feltóthy Eszternek ez 200 háton sikerült, Okos Ákos pedig Kutasi Mátéék mellé fért fel a dobogóra 200 mellen.

Az utóbbi években megszoktuk, hogy egy-egy váltóérem is összejön a Vasasnak, bizonyítva a csapat erősségét, ez pedig most sem volt másképp.

Az utolsó, szombati napon a 4x100-as női vegyes  váltóban a Szabó-Feltóthy Eszter - Szabó-Feltóthy Laura - Galamb Szimonetta - György Réka vasasos négyesnél csak a bivalyerős győri staféta bizonyult jobbnak, a mieink pedig „leúszták” a nagy nevekből álló BVSC és a Fradi váltóját is. Szépen csillogott nagyon az ezüst…

Negyedik helyekből is kijutott bőven: 4x200 női gyorsváltó (Horváth Lili, Molnár Nóra, Szabó-Feltóthy Eszter, Molnár Nóra, György Réka), Szabó-Feltóthy Eszter (100 hát), György Réka (400 vegyes és 200 gyors).

Galamb Szimonetta minimális különbséggel maradt le a dobogóról, és ötödik lett 50 háton, 100 háton és 100 pillangón pedig ezúttal a hatodik hely jutott neki.

Horváth Lili szintén elcsípett egy hatodik helyet, neki ez 1500 gyorson sikerült.

Összességében ez a teljesítmény az egyesületek közötti rangsor előkelő, hatodik helyére volt elegendő.

Mi pedig hamarosan a főszereplők nyilatkozataival folytatjuk az értékelést.


Hirdetések