Jenkei Dániel, 2019.03.28. |

Hiába vagyunk benne a tavaszban, sífutóink számára még most márciusra is maradt fontos verseny. Felsorolni is nehéz, hogy mennyi érmert nyertünk a Szlovákiában rendezett országos bajnokságon, de mi azért megpróbáltuk.
 

A 2019-es sífutó országos bajnokságot a szlovákiai Skalkán rendezték, és az előző évekhez hasonlóan ismét a Vasas szerepelt a legeredményesebben a magyar egyesületek közül, mind a felnőttek, mind a masters, mind az utánpótlás korosztályokban.

Szombaton a klasszikus stílusú versenyszámokban összesen 9 bajnoki címet nyertünk, de ezen kívül is számos érmesünk is lett.

Országos bajnokká vált a szakosztályunkból a különböző korosztályokban Gergely Lujza, Gergely Márton, Pónya Márton, Bozóki Tamara, Ferbár Csongor, Bozóki Laura, Pónya Sára, Bodnár Gina és Mile Lajos.

Ezüstérmet nyert Dedinszky Nóra, Kovács-Oroszlán Anna, és Csonka Kolos, bronzéremnek pedig ezúttal Varga Léna, Boldogh Tamás Oszkár és Harangozó Gergő örülhetett.

Vasárnap a szabadstílusú/skäting versenyszámok következtek, ahol szintén kitettek magukért a mieink. 

Utánpótlás-versenyzőink 6 bajnoki címet szereztek (Gergely Márton, Gergely Lujza, Pónya Márton, Bozóki Tamara, Ferbár Csongor, Bozóki Laura). 

Az idősebbek közül Balogh Zoárd az ifi II. kategóriában, Kanczler Zsófia pedig a junior nőknél lett első, Gyallai Soma  a felnőtteknél harmadik, míg Lágler Kristóf az ötödik lett. 

Pónya Sára felnőtt bajnoki címet szerzett, míg Zámbó Viktória és Tagscherer Imre a masters kategóriában nem talált legyőzőre.

 


Hirdetések