Jenkei Dániel, 2019.03.25. | Vívás

Az egyéni verseny nem alakult Szilágyi Áron szájíze szerint a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpátin, másnap a kardcsapattal azonban remek ezüstéremmel vigasztalódott.

Mondani sem kell, hogy a magyar férfi kardozók számára különleges jelentőséggel bír minden évben a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupa-verseny, amelyet most egy új helyszín, a Ludovika Aréna tett még ünnepibbé.

Kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron volt az egyetlen magyar versenyző, akinek a ranglistahelyezése miatt nem kellett selejtezőt vívnia, így ő szombaton kapcsolódott be a 64-es táblán.

Ahogy az hazai környezetben lenni szokott, ezúttal is több Vasas-versenyző próbálkozott a selejtezőben, de a mieink közül senki sem jutott tovább szombatra: Rabb Krisztián 80., Nagy Pál 94., Galgóczy Tamás pedig 110. lett.

Ugorjunk is szombatra, hiszen a főtábla remekül kezdődött Szilágy Áronnak, aki a koreai Jungot 15-5-re múlta felül, majd a veterán olimpiai bajnok Aldo Montanót is magabiztosan verte, így egy lépésre került a nyolcas döntőtől.

Ez a lépés azonban most túl nagynak bizonyult, az orosz Resetnyikov ezúttal élesebbnek tűnt, így versenyzőnk a 10. helyen végzett egyéniben.

Így is magasan ő lett a legeredményesebb magyar, ezért másnap a Szilágyi-Szatmári-Decsi-Gémesi négyesnek bőven volt mit törlesztenie a hazai közönségnek.

Vasárnap pedig szemmel láthatóan új erőre is kaptak a magyarok, és izgalmas asszókban győzték le Kanada után a nagy rivális oroszokat és olaszokat is, a döntőben Korea ellen pedig csak egy hajszállal maradtak le az aranyról.

Szokták mondani, hogy szépen csillog, és ez az ezüst Budapesten most tényleg ilyen kategóriába esik. „Ami tegnap elveszett, azért a ma kárpótolt…” – foglalta össze bölcsen Szilágyi Áron a hétvégét.

A világ más tájain már kevésbé örülhettünk a csapateredményeknek, Bányai Zsomborék Buenos Airesben lettek kilencedikek világkupán a férfi párabjtőrözőkkel, Katona Renátáék pedig St. Niklaasban érték el ugyanezt a helyezést női kardban.


EREDMÉNYEK:

Férfi kard egyéni Gerevich-Kovács-Kárpáti Világkupa-verseny, Budapest, Ludovika Aréna, 226 induló. 

Végeredmény: 1. Max Hartung (német), 2. Oh Szanguk (koreai), 3. Tiberiu Dolniceanu (román) és Mojteba Abedini (iráni), …10. Szilágyi Áron, 

 

Férfi kardcsapat Zarándi Csaba Világkupa, Budapest, Ludovika Aréna, 29 induló.

Végeredmény: 1. Korea, 2. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), 3. Olaszország.


Hirdetések