Jenkei Dániel, 2019.03.20. | Műkorcsolya

Tóth Ivett egy hajszállal maradt le a rövidprogramban arról, hogy továbbjusson és a kűrjét is bemutathassa a Japánban zajló világbajnokságon.

Tóth Ivett számára a 13. hellyel záruló minszki Európa-bajnokságot követően Japánban jött el a szezon csúcspontja, hiszen itt rendezik az idei világbajnokságot.

Vasasos versenyzőnk két edzőjével, Tokaji-Kulcsár Zsófiával és Tóth Zoltánnal vágott neki a cseppet sem rövid útnak, de a kiutazás előtti időszakban már itthon is úgy igazította a napirendjét és az edzéseit, hogy minél kevesebb problémája legyen az átállással.

Mondani sem kell, hogy a saitamai jégcsarnok minden igényt kielégít, a szervezők például arról is gondoskodtak, hogy a sportolók babzsákokon tudjanak pihenni a holtidőkben.

Az igazság napja magyar idő szerint szerdán délelőtt jött el, ekkor rendezték ugyanis a 40 fős mezőnnyel rajtoló női rövidprogramot, amelyben Ivett egyedüliként képviselte Magyarországot.

Versenyzőnk ugrásai remekül sikerültek, az egyik lépéssorba azonban hiba csúszott, a kezét is letette, ez pedig komoly pontveszteséggel járt számára.

Lehetett sejteni, hogy rezegni fog a léc, azaz nem biztos, hogy meglesz az első 24 hely valamelyike, amely továbbjutást ér, de a végkifejlet még ennek tükrében is különösen pechesen alakult. Tóth Ivett ugyanis 25. lett a rövidprogramban, 0,33 ponttal lemaradva brazil riválisától, ami azt jelenti, hogy ezen a hajszálon múlt a továbbjutása, és nem mutathatja be a kűrjét a világbajnokságon.

 

Női rövidprogram, végeredmény: 1. Alina Zagitova (orosz) 82,08 pont, 2. Szakamoto Kaori (japán) 76,86, 3. Jelizabet Turszinbajeva (kazah) 75,96 …25. Tóth Ivett 54,87

 


Hirdetések