Dobos Sándor, 2019.03.18. | Curling

A World Curling Tour budapesti fordulóján, a XII. Westbay Hungarian Openen a Vasas színeiben versenyző Szekeres Ildikó, Nagy György kettős bronzérmet szerzett, míg a szintén vasasos Dencső Blanka, Szabó Gergely duó a negyedik helyen végzett. A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt páros döntőt vívhatott, amelyet végül az oroszok egyik párosa nyert meg.

A svájci és az oroszországi WCT-állomások után ismét éremmel gazdagította gyűjteményét Szekeres Ildikó és Nagy György, ők mindegyik világkupa-állomáson részt vettek eddig. Ezúttal csak a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős ellen nem sikerült győzniük, az elődöntőben jobb volt a rivális, amely a magyar bajnokságot is megnyerte korábban (ezúttal már 8-3-ra is vezetett a vasasos duó, de innen fordítottak Kissék, és nyertek 9-8-ra).

Korábbi vb-ezüstérmes, vb-6. helyezett kettősünk aztán meglepetésre a Dencső Blanka, Szabó Gergely egységgel vívta a bronzmérkőzést.

„Azt gondolom, meglepetés volt a szereplésünk, nem voltunk még ennyire jók, pedig korábban is kvalifikáltuk magunkat erre a tornára. Kínai, lengyel és orosz csapatokat is sikerült legyőzni, végül a győztes oroszoktól, majd Ildiéktől kaptunk csak ki” – fogalmazott Dencső Blanka, a Vasas SC curling szakosztályának vezetője.

Ezen a mostani tornán – amelynek összdíjazása 5000 euró volt – egyébként hét nemzet tizenhat párosa vett részt, köztük két kínai kettős is, ők egyébként népes küldöttséggel érkeztek Budapestre, mert hat duó is itt edzőtáborozik, készülve az áprilisi norvégiai világbajnokságra (itt dől el, melyikük indul a vb-n).


Eredmények – XII. Westbay Hungarian Mixed Cup, Budapest:

A csoportmérkőzéseken:

Szekeres, Nagy–Cao, Yuan (kínai) 7-4
Dencső, Szabó–Staszczak, Grzelka (lengyel) 7-6
Cao, Yuan (kínai)–Dencső, Szabó 7-8
Staszczak, Grzelka (lengyel)–Szekeres, Nagy 5-9
Dencső, Szabó–Szekeres, Nagy 2-5

Az negyeddöntőért:

Bylina, Nowalkowski (lengyel)–Dencső, Szabó 4-11

A negyeddöntőben:

Szekeres, Nagy–Szeliga-Frynia, Frynia 8-6
Komarova, Goryachev (orosz)–Dencső, Szabó 2-8

Az elődöntőben:

Dencső, Szabó–Moskaleva, Eremin 5-8
Szekeres, Nagy–Palancsa, Kiss 8-9

A bronzéremért:

Dencső, Szabó–Szekeres, Nagy 6-9

A World Curling Tour további állomásai:

2019. március 21-24. Dumfries (Skócia)
2019. április 4-7. Riga (Lettország)


Hirdetések