Dobos Sándor, 2019.03.08. | Vízilabda

Fontos hazai mérkőzés vár a Vasasra szombaton. Az alsóház legerősebb csapata érkezik a Komjádi-uszodába.

Egy hajszál választotta el a pécsieket attól, hogy bejussanak csoportjuk legjobb négy, így a bajnokság legjobb nyolc csapata közé, de végül a BVSC és a Honvéd döntetlenje ezt megakadályozta. Ezzel együtt is nagyon erős a PVSK, az elmúlt években is kiélezett meccseket vívtunk velük, mind az OB I-ben, mind a Komjádi-kupában. Utóbbit azért emeljük ki, mert mindkét felnőttkeretben sok-sok fiatal játékos szerepel, akik ebben a sorozatban is találkoztak már egymással a közelmúltban.

A pécsiek igazoltak az alapszakasz végén, Gál Dávid és Turnai András a Ferencvárostól került oda, a VasasPlaket viszont saját utánpótlásához nyúlt például legutóbb: Vadovics László volt ott a csapatban a KSI ellen. A további mérkőzéseken is várható, hogy OB I/B-s csapatunkból feljátszhatnak a fiatalok.

A Pécs mindkét hazai meccsét megnyerte a középszakaszban, a Kaposvár és az UVSE ellen, először mennek idegenbe. A mieink a KSI-t 12-8-ra verték, most nyilván nehezebb lesz a feladat.

Dévai Kristófot kérdeztük a meccs apropóján, szerinte maximumot kell nyújtani, ez vezethet eredményre, márpedig a középszakaszban minél több pontot szereznénk.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik, ifj. Kenéz György és Marjay Zsolt vezeti majd.

E.OB OB I, középszakasz, 3. forduló:

AVUS Szombathely – Tatabányai VSE – 16 óra
VasasPlaket – PVSK-Mecsek Füszért – 18 óra
Metalcom-Szentes – Kaposvári VK – 18 óra
UVSE-Hunguest Hotels – KSI SE – 20 óra

Az alsóházi középszakasz állása:

9. PVSK-Mecsek Füszért 16   8 1 7 143-143 25
10. Tatabányai VSE 16   6 1 9 111-152 19
11. Metalcom-Szentes 15   5 2 8 112-144 17
12. AVUS Szombathely 16   4 2 10 133-179 14
13. VasasPlaket 16   4 2 9 119-168  14
14. UVSE 16   4 1 11 113-178  13
15. Kaposvári VK 16   2 1 13 108-186    7
16. KSI SE 16   - - 16 99-199    0

 

Jubilánsok szavai
Több játékosunk is a közelmúltban érkezett egy kerek OB I-es meccsszámhoz, de van olyan is, aki nemsokára ér el egy mérföldkőhöz. Őket ennek apropóján kérdeztük.
Hegedüs Gábor, aki 453. mérkőzésére készül (ezzel rekorder a jelenlegi keretben), azaz az UVSE elleni alapszakasz-zárómeccsen jutott el a 450-as számhoz:
„Sosem számoltam a meccseket, nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Tényleg nem tudtam hol járok. Nyilván a rutinomból adódóan ebben a viszonylag fiatal csapatban az irányítást tekintve több feladat hárult, hárul rám ebben a szezonban, igyekszem ilyen téren levenni a terhet a többiek válláról. Úgy érzem, most pozitív a hangulat a csapatban, két győztes meccsen vagyunk túl, remélem, az elmúlt napok sikerélményei adnak egy kis lökést a csapatnak, hiszen nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk a középszakaszban.”
Szabó Bence, aki 100. bajnokiját játszotta a KSI ellen:
„Akkor döntöttem el, hogy tényleg vízilabdázó szeretnék lenni, amikor serdülőben játszottam a BVSC-ben. Életmódot váltottam, sokat fogytam, szisztematikusan leadtam a súlyfeleslegem. Magántanuló lettem, elkezdtem a felnőttekhez is edzeni járni kisifiként. Az első meccsemet 17 évesen, a Szeged ellen játszottam. Azon túl, hogy ez a mostani szezonom nem a legjobb, mégiscsak itt értem el a 100. meccsig, és nem a nevelőegyesületemben, ez is jelent valamit. Szeretném minél tovább kihasználni a lehetőségeimet ebben a sportágban, most épp azon vagyok, hogy Máté kezei alatt a legtöbbet fejlődjek.”
Sélley-Rauscher Domonkos, aki szintén az UVSE elleni meccsen jubilált, most 102 meccsnél áll a mutató:
„Nem követem én sem a meccseim számát, de jó tudni, hol állunk, ilyenkor döbben rá az ember, mennyi mindenen ment már keresztül. Boldog vagyok, hogy eljutottam már idáig, ezt egy visszaigazolásnak fogom fel a 13 év kemény meló után, amit ebbe a sportágba fektettem. Azért persze ezek csak számok, de bízom benne, hogy a jövőben Tiba Péterrel is felvehetem a versenyt.” (Tiba Péter több mint 600 meccset játszott az élvonalban – a szerk.)
Simon Henrik, aki 96 meccsnél jár, négy bajnoki kell még neki a 100-hoz:
„Nem is nagyon foglalkoztam ezzel, de örülök, hogy hamarosan elérhetem ezt a kerek számot. Remélem, még lesz pár ilyen forduló a pályafutásomban. Jó most a hangulat a csapatban, bizakodóak vagyunk. Kemény meccsre számítok a PVSK ellen, ők nagyon jó formában vannak, de itthon mindenképpen képesek vagyunk arra, hogy egy jó mérkőzést játsszunk velük.”

Hirdetések