Dobos Sándor, 2019.02.27. | Jégkorong

A Vasas SC serdülőcsapata elérte a kitűzött célt, a bajnokságot az A-csoportban kezdhette a selejtezők után, a középszakaszt pedig megnyerte, így a playoffban szerepelhet. Legrosszabb esetben is hetedik lesz a csapat, ami előrelépés a tavalyi szezonhoz képest.

Zajlik az élet utánpótlás-csapatainknál is, a serdülők Hoffmann Attila és Székely-Mádai László vezetésével a hétvégén befejezték a középszakaszt. Méghozzá veretlenül és hibátlanul, mindez azt jelenti, hogy a mieink ott vannak a felsőházban és kezdődhet a rájátszás!

„A középszakaszban az A csoport utolsó két helyezettje és a B csoport első négy helyén végző csapat játszott oda-vissza egymással. A célunk az volt, hogy megtartsuk a helyünket, azaz elérjük a playoffot érő pozíciót” – adott helyzetjelentést Hoffmann Attila vezetőedző. „Ez sikerült, veretlenül, igazából minden mérkőzésen sokgólos sikert aratva lettünk elsők a középszakaszban. Ez azért is örömteli, mert megelőztük a szintén az A-ból érkező Győrt, pedig tőlük kétszer is kikaptunk az alapszakaszban. Jól kezdtük ezt a szakaszt, aztán egy kicsit felvettük a gyengébb csapatok tempóját, de a végső célt nem veszélyeztette semmi. És összességében sem, hiszen a bajnokság előtt azt a célt fogalmaztuk meg, hogy végig A-csoportos hokit játsszunk, ha lehet. A selejtező után ott fejlődhettünk az alapszakaszban, és most elértük, hogy a folytatásban is ott maradjunk. A tavalyi szerepléshez képest ez előrelépés, emellett egyénileg és csapatszinten is a fejlődést szolgálta, hogy ebben a bajnokságban játszhattunk, függetlenül attól, hogy pontszámban ez az alapszakaszban nem mutatkozott meg.”

Jól jelzi az A és a B csoport különbségét, hogy míg az alapszakaszban nem nyertünk a rendes játékidőben, itt minden meccset hoztunk, a következő arányban: 8-3, 8-3, 13-2, 10-2, 8-4, 5-4 (a Fradi szorongatott meg minket ezen a találkozón idegenben), 5-3, 9-6, 7-2, 5-1.

„A rájátszásban az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel játszik, és így tovább, azaz mi a Fehérvárral kezdünk vasárnap. Mondanom sem kell, hogy náluk minden korosztály erős, az U16-os csapatuk is. Jó erőkből állnak, ugyanakkor bizakodó vagyok, mert mentálisan, játékban és fizikálisan is fejlődtünk az utóbbi időszakban. Bízom a bravúrban, ami kisebbfajta csoda lenne, mindenesetre szeretnénk jó meccseket játszani a Fehérvárral. A 7. helynél rosszabb pozícióban már nem végezhetünk, és mivel az alapcélunk teljesült, elégedettek lehetünk a szezonnal” – tette hozzá Hoffmann Attila.


Hirdetések