Jenkei Dániel, 2019.02.21. | Vívás

A hagyományos utánpótlás-seregszemle, az Olimpici viadal idén részéve vált a Budapest 2019 Európa sportfőváros kampánynak. A verseny a Kulcsár Győzőre való emlékezés jegyében telt.

Összesen 868 nevezés érkezett február első hétvégjére, a hagyományos Olimpici vívóviadal budapesti állomására, amely ezúttal is a sorozat legnépesebb állomásává vált.

Ha pedig már hagyományok, idén is egy vasasos helyszín, vagyis mindjárt kettő, a Fáy utcai edzőcsarnok és a birkózósátor adott otthont az eseménynek.

Mivel 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, így az idei Olimpici ennek a kampánynak a jegyében is telt, Dr. Kamuti Jenő, a sportfőváros nagyköveteként vett rész az eseményen. No meg Kulcsár Győző egykori sporttársaként, ami azért szomorú vonatkozás, mert az idei volt az első olyan alkalom, amikor az egész Olimpici magyarországi életrehívója nem lehetett köztünk... 

A viadal így a Kulcsár Győző Emlékverseny nevet viselte, a díjakat az emlékezés jegyében a családtagok és az olimpiai bajnok tanítvány, Szász-Kovács Emese adták át, és természetesen jelen volt a MOB-elnöke, Kulcsár Krisztián is, a legenda unokaöccse.
 


Ami a létszámokon túl a Vasast érintő eredményeket illeti, Bagyula László révén a serdülőknél ezüstéremnek örülhettünk, Bene Csongor pedig az újoncoknál lett bronzérmes, de rajtuk kívül számos versenyzőnk bejutott a medált érő legjobb nyolc közé.

A főszervezői teendőket Halla Péter távollétében Lipcsák Izabella látta el, aki elmondta, hogy a két párhuzamos helyszín ellenére sikerült zökkenőmentesen összefogni a versenyt, olyannyira, hogy a második, szombati napon összesen 4 versenyt is le tudtak bonyolítani, amire korábban még nem volt példa.

A magyar tehetségek mellett érkezett a Fáy utcába brit, szlovák, román, görög, ukrán, de még angol vívópalánta is. 

Ahogy pedig azt megszokhattuk, a zsűrizést ezúttal is az idősebb versenyzők végezték, 46 fiatal pedig alapfokú bírói képesítést szerzett háromnapos verseny során, így tényleg minden szempontból sikeres rendezvényt zárhattunk.

 


Hirdetések