Dobos Sándor, 2019.02.16. | Vízilabda

Sima vereséget szenvedett a VasasPlaket a Tatabánya elleni idegenbeli mérkőzésen.

E.ON OB I, 13. forduló:

Tatabányai VSE–VasasPlaket 10-6 (4-2, 3-2, 2-0, 1-2)
Tatabánya, vezette:
Tóth S., Tóth I.

TVSE: Barabás – Kolozsi M., Fazekas T., Márkus, Keresztúri 1, Kalanovics 3, Máthé. Csere: Korbán 2, Katonás, Kuncz, Hoppál 1, Szentesi Á. 2. Vezetőedző: Zantleitner Tamás

Vasas: Jónás – Miklós L. 1, Sélley-Rauscher 2, Hegedüs, Simon H., Halek 1, Takács. Csere: Bencz 1, Szabó B., Hajdu A., Hőna, Vogel Simon 1, Major. Vezetőedző: Bóbis Máté

Gól/emberelőny: 3/11, illetve 1/11
Ötméteresek: 0/1, illetve -
Kipontozódott: Hőna (13.), Major (23.)
Kiállítva cserével: Kuncz (32.)


1-1-nél érezhettük utoljára, hogy szoros a mérkőzés, amely elviekben egy olyan találkozó lett volna, ahol a három pont reményében ugrunk vízbe. Mondtuk ezt annak ellenére, hogy a VasasPlaket életében nagyon komoly változás történt kedden, hiszen 15 év után felállt a kispadról (a klubvezetéssel közös megegyezéssel) Földi László, és helyét Bóbis Máté, eddigi másodedző vette át.

Azt is figyelembe vettük a meccs előtti jóslatok alkalmával, hogy ősszel „csak” 7-7-es döntetlent játszottunk az egyébként valóban veszélyes Tatabányával.

A mostani mérkőzés 12. percében már 6-2-re vezetett a TVSE, amelyben Barabás Botond kiválóan védett. A mieink valamiért nagyon rossz dobószázalékkal jelentkeztek ezúttal, nem igazán mentek a próbálkozások, így a 10-4-es részeredmény sem volt egy idő után meglepő.

Az utolsó két percben sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen, de a vége így is négygólos vereség.

Folytatás egy hét múlva hazai medencében, az UVSE ellen.

Bóbis Máté vezetőedző:
„A héten történtek miatt volt egy olyan lehetséges forgatókönyv is, hogy zavarodottan fogunk játszani, ez így is lett. Nem indult egyébként rosszul a meccs, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, csak kihagytuk őket, ahogyan az emberelőnyöket is. Utána aztán ellépett a Tatabánya fokozatosan, és igazából már nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A hozzáállással és a küzdéssel elégedett vagyok, de ennél sokkal pontosabban kell vízilabdázni. Az új helyzethez mindenkinek alkalmazkodni kell, és ehhez egy kis időre van szükségünk.”


Hirdetések